Jobbar för social inkludering. Social resursförvaltnings verksamhet Iter, som erbjuder volontärtjänst i Europa till unga göteborgare, vann nyligen Erasmus+ temapris som delas ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. ”Det känns jättekul att få ett kvitto på att det vi gör är bra och att vi gör skillnad”, säger Ida Palm på Iter.

Enligt MUCF:s motivering ska priset gå till den verksamhet som arbetat bäst med social inkludering. Idén bakom Iter är att erbjuda volontärtjänst till unga mellan 18 och 29 år som varken jobbar eller studerar. Volontärtjänsten organiseras genom EU-samarbetet Europeisk volontärtjänst, EVS.

– När man är mitt i verksamheten är det lätt att glömma bort att vi gör skillnad, och priset är en rolig påminnelse om att vi faktiskt gör det. Dessutom är det positivt med sån här uppmärksamhet eftersom Iter är en liten verksamhet, och vi som jobbar med det så klart hoppas att politiken kommer fortsätta vilja satsa på oss, säger Ida Palm.

Priset innebär positiv uppmärksamhet och ära, men några vinstpengar blir det inte.

– Men vi har fått ett fint gulddiplom! Om vi hade vunnit pengar hade de gått till att uppfylla vår ambition om att Göteborg ska börja ta emot volontärer från resten av Europa. Det gör vi inte nu, men förhoppningsvis drar vi igång med det redan nästa år!

1B7A.jpg