”Många efterfrågar personal”. Nästa onsdag, den 11 april är alla som vill ha inspiration och hjälp med att söka jobb och studier välkomna till Framtidsmässan i Biskopsgården. ”Arbetsgivare som Volvo, McDonalds och Göteborgs Stad finns på plats, och man kan också få hjälp med cv och annat praktiskt”, säger Ida Lassinantti, jobbcoach på Äpplet jobbcentrum.

Mässan hålls på Sjumilahallen vid Friskväderstorget och har öppet 13–16 onsdag den 11 april. Äpplet jobbcentrum, som anordnar Framtidsmässan, tillhör Västra Hisingens arbetsmarknadsenhet och jobbar vanligtvis framför allt med att hjälpa personer med försörjningsstöd. Mässan är däremot öppen för alla som vill ha information eller information om att söka nytt arbete eller utbildningar.

God konjunktur
– Vi har en bra blandning av olika arbetsgivare, bemanningsföretag, utbildningsanordnare och fackförbund. Bland annat Volvo, som tillsammans med Lernia och Göteborgs tekniska college håller ett föredrag om hur man gör för att jobba hos dem. Det är en ganska god konjunktur nu, och många arbetsgivare efterfrågar personal, så vi försöker rida på den vågen, säger Ida Lassinantti.

Detta är sjätte gången som Framtidsmässan anordnas, och Ida Lassinantti berättar att det vanligtvis brukar vara runt 250 besökare vid varje tillfälle.

Alla välkomna
– Det brukar vara bra uppslutning och blandade åldrar. Vår målgrupp är först och främst boende i Västra Hisingen men alla är välkomna, säger hon.

Förutom att träffa arbetsgivare och utbildningsanordnare kan besökarna få hjälp med sina ansökningshandlingar i en cv-hörn och prata med studie- och yrkesvägledare.

– Det är både hands-on och inspiration. Vid tidigare mässor har det varit besökare som lämnat cv till arbetsgivare och fått jobb den vägen, säger Ida Lassinantti.