2019-08-20 | 2 min läsning

    30 seniorer sökes för att bli framtidsutvecklare

    Är du senior och vill bidra till att Göteborg blir ett bättre ställe att åldras på? Ta då chansen att bli en av de 30 framtidsutvecklare som Göteborgs Stad nu söker. I augusti börjar rekryteringen.

    Göteborgs Stad vill involvera äldre mer i utvecklingen av staden. Inom uppdraget Åldersvänliga Göteborg söker nu staden 30 stycken seniorer som vill bidra med tid, engagemang och kunskap för att göra staden till en bättre plats att åldras på.

    – Du kan exempelvis få vara med i utvecklingen av bostäder, testa nya eller existerande tjänster eller vara med och ordna sociala och kulturella aktiviteter. Vi letar efter personer som tillsammans med andra vill göra staden mer åldersvänlig, säger Lisa Holtz, processledare på Göteborgs Stads utvecklingscenter Senior Göteborg.

    Gärna erfaren pensionär
    Tanken är också att personerna ska komma med egna förslag på vad du som framtidsutvecklare vill bidra med som kan leda till förbättringar.

    – Jag tror verkligen att det blir ett spännande uppdrag för den som vill bidra med sina erfarenheter och kunskaper och träffa andra. Att ha hunnit bli erfaren pensionär är meriterande men alla över 65 år är välkomna att söka, säger Lisa Holtz, Senior Göteborg, Göteborgs Stad.

    Hur mycket tid krävs det då i det ideella arbetet som framtidsutvecklare? Det beror helt på vilka uppdrag personen vill engagera sig i. 10 av de 30 framtidsutvecklarna behövs i den grupp som, tillsammans med tjänstepersoner från olika förvaltningar i Göteborgs Stad, ska ta fram en styrande plan för Åldersvänliga Göteborg.

    – Då handlar det om att lägga 40–60 timmar från oktober till slutet av januari. I andra uppdrag ska man kunna vara engagerad några timmar i månaden. Det finns både kortare och längre uppdrag.

    Nominera någon annan
    Sju informations- och rekryteringsträffar kommer att hållas i augusti och september runt om i staden. Tanken är att framtidsutvecklarna ska vara en blandad grupp och komma från olika delar av Göteborg. De som kommer på träffarna får konkret information och möjlighet att lämna in en intresseanmälan.

    – Det blir även fika och en aktivitet där deltagarna ska svara på en fråga tillsammans med andra.

    Det går även att på förhand nominera personer som man tror skulle passa bra för uppdraget.

    – Det kanske finns någon granne, vän eller släkting som är lämplig. Då är det bara att nominera och motivera så kontaktar vi personen och ber hen komma till någon av våra träffar, säger Lisa Holtz.



    Prenumerera så du inte missar något nytt!

    FAKTA | FAKTA |  Informations- och rekryteringsträffar

    Kontakta Lisa Holtz på lisa.holtz@stadshuset.goteborg.se eller 031 – 368 02 96 om du vill lämna en nominering.

    27 augusti klockan 13–14.30: Allégården, Galleriet, Södra Allégatan 4.
    29 augusti klockan 11–12.30:  Kulturhuset Kåken, Stora Salen, Kålltorpsgatan 2.
    4 september klockan 11–12.30: Frölunda Kulturhus, Lilla Salen, Valthornsgatan 13.
    9 september klockan 12.30–14: Blå Stället, Stora Salongen, Angereds Torg 3.
    10 september klockan 13–14.30: Världslitteraturhuset, Hörsal 10, Gamlestadstorget 11.
    11 september klockan 14–15.30: Stadsdelshuset Norra Hisingen, Lokal Livslust, Selma Lagerlöfs center.
    13 september klockan 11–12.30: Mötesplats Vintergatan 1.