2024-03-21 | 1 min läsning

Anders Wallin är Årets skolledare

”Det kostar inget att vara snäll” menar Anders Wallin. Foto: Nicklas Elmrin
2024-03-21 | 1 min läsning
Anders Wallin är Årets skolledare
Rektor Anders Wallin vinner årets skolledarpris. Han får priset för sitt mångåriga arbete med att förbättra kvaliteten i utbildningen. Själv tycker han att humor och distans är viktiga egenskaper för en ledare.

Anders Wallin är rektor på Montessoriskolan Elyseum, Johannebergsskolan Estetiska, Johannebergsskolan Montessori och Gustaviskolan i Göteborg.

Grattis Anders! Du är årets skolledare, hur känns det?

– Det känns toppen.

Vad är det som gör dig till vinnare?

– Den viktigaste orsaken tror jag är att jag har väldigt proffsiga medarbetare som på olika sätt bidrar till att vårt komplexa uppdrag kan genomföras trots alla utmaningar som finns.

Kan du beskriva ditt ledarskap?

– Jag försöker ha ett ledarskap med humor och distans, arbeta med tillit och låta hjärtat vara med. Det kostar inget att vara snäll. Det viktigaste är arbetet vi gör tillsammans på skolan. Det handlar om att alla på skolan jobbar mot samma mål.

Hur ska du fira?

– Det känns som jag blivit firad hela dagen och kvällen så nu firar jag med lite vila. Man är ju medelålders gubevars.

Goda läranderesultat

Juryn lyfter att Anders skolor visar goda läranderesultat. Det blev särskilt tydligt under flyktingkrisen, då flera av de elever som kom till landet fick betyg i alla ämnen i årskurs 6. Anders uppmuntrar sina medarbetare att delta i forskningsprojekt eller andra satsningar för att spridda ny kunskap inom organisationen.

Läs mer:Prenumerera så du inte missar något nytt!