2024-05-30 | 2 min läsning

Anmälan till årets Kulturnatta har öppnat

Förra årets Kulturnatta bjöd bland annat på konsert med Marcus Berggren, Mattias Tell & Gröten. Foto: Kulturnatta
2024-05-30 | 2 min läsning
Anmälan till årets Kulturnatta har öppnat
Fredag 25 oktober är det återigen dags för Kulturnatta i Göteborg. Nu kan arrangörer anmäla sin programpunkt fram till den 13 september.

Kulturnatta är en festival av alla och för alla. Vem som helst kan ordna en programpunkt och man behöver inte vara en professionell kulturutövare för att vara med.

– Det är roligt att anordna en programpunkt på Kulturnatta och visa upp att man finns. Man når ut till en stor publik och ofta till människor som vanligtvis inte kommer. Fler är öppna och nyfikna och besöker nya saker som låter intressanta, säger Johan Johansson, projektledare för Kulturnatta på kulturförvaltningen.

Johan Johansson är projektledare för Kulturnatta på kulturförvaltningen. Foto: Kulturnatta

Chans att visa upp sig

Kulturnatta besöks varje år av omkring 25 000 personer och mellan 100 och 150 arrangörer brukar vara med.

Nu kan arrangörer anmäla sig till årets Kulturnatta. Förra året anordnades bland annat ett stick-LAN på Röhsska museet. Foto: Kulturnatta

– En tidigare arrangör sa: ”Det genererar ju faktiskt business.”. Man gör göteborgarna mer nyfikna och påminda om det fantastiska kulturlivet som faktiskt finns i staden, i stort som smått, säger Johan Johansson.

Gratis att delta som arrangör

Att vara arrangör på Kulturnatta kostar ingenting och ger inte heller något ekonomiskt stöd. Man arrangerar själv sitt evenemang och är ansvarig för allt som hör till, som program, scen, arena och tillstånd. Däremot ser Kulturnatta till att paketera och kommunicera programmet till allmänheten genom hemsidan, sociala medier, annonsering och pressbearbetning. Så långt det är möjligt stöttar man också arrangörerna med information och kan fungera som bollplank.

På Kulturnatta kan man besöka ett hundratal evenemang. Förra året kunde man bland annat spela schack med Döden på Stadsbiblioteket. Foto: Kulturnatta

Anmälan till Kulturnatta är öppen fram till 13 september.

Så anmäler du dig

Har du ett konto sedan tidigare går du in på Kulturnattas hemsida  och lägger upp ditt evenemang under fliken ”admin”. Har du glömt ditt lösenord kan du skaffa ett nytt här

Har du inte något konto kan du maila Kulturnatta. Ange ett arrangörsnamn och en giltig e-postadress.

Läs mer:Prenumerera så du inte missar något nytt!