En del av vårt Göteborg. Foto: Per Pixel Petersson/Göteborg & Co
Åtta av tio läsare har förtroende för Vårt Göteborgs innehåll
– Stort tack för att ni tog er tid att svara, vi är jätteglada att så många vill vara med och påverka Vårt Göteborg, säger Lotta Sjöberg, ansvarig utgivare och hr- och kommunikationsdirektör.
- Åtta av tio som svarat har mycket eller ganska högt förtroende för innehållet i Vårt Göteborg.
- Nio av tio tycker att nyhetsbrevet har ett intressant innehåll.
- Åtta av tio tycker att Vårt Göteborg ökar kunskapen om vad som händer inom Göteborgs Stad.

”Det här är givetvis ett otroligt fint betyg från våra läsare. Att förtroendet för det vi publicerar är så högt betyder väldigt mycket för oss.”
Lotta Sjöberg
Carin Smederöd, huvudredaktör Vårt Göteborg, om läsarundersökningen:
– Och att så många svarar att tidningen ökar deras kunskap om vad som händer inom Göteborgs Stad är vi också glada för, det är ett våra viktigaste uppdrag. Att de som svarat på läsarundersökningen i väldigt hög utsträckning tycker att artiklarna är lättlästa, enkla att förstå och relevanta för göteborgarna gör oss väldigt stolta, säger hon.
Sammanfattning av läsarundersökningens resultat
- Drygt åtta av tio svarande uppger att de har ett mycket högt eller ganska högt förtroende för informationen i tidningen.
- Nästan nio av tio svarar att nyhetsbrevet har ett intressant innehåll och skapar en vilja att få veta mer om vad som händer i Göteborgs Stad.
- De svarande är positiva till en rad parametrar kopplat till tidningen och dess artiklar. Bland annat upplevs tidningen öka kunskapen om Göteborgs stad och artiklarna upplevs lättlästa och enkla att förstå.
- Fyra av tio vill ta del av nyhetsbrevet en gång per vecka, medan en fjärdedel vill ta del av det dagligen och en fjärdedel två till fyra dagar i veckan.
- Närmare två av tio läser det mesta av innehållet i Vårt Göteborg, medan drygt hälften svarar att de läser enstaka artiklar.
- Artiklar om vad som händer i Göteborg (evenemang, kulturhändelser och annat ur Göteborgs Stads kalendarium) är av störst intresse bland dem som svarat på enkäten.
Fortsatt utveckling
Sedan Vårt Göteborgs nya sajt lanserades hösten 2023 har utvecklingen av nättidningen fortsatt. Bland annat har tillgängligheten på sajten förbättrats, möjlighet att lägga en film i topp i artikeln utvecklats och bildhanteringen för redaktörerna förbättrats.
– Vi har också börjat titta på hur vi kan göra hela sajten bättre för dem som besöker sajten från mobilen. Vi har länge haft flest läsare från dator, men förra året var första gången som andelen mobilläsare var större, säger Carin Smederöd.
Prenumerera på Vårt Göteborg
Skriv upp dig för en kostnadsfri prenumeration på:
Prenumerera på Vårt Göteborgs nyhetsbrev
Beröm och kritik i fritextsvaren
Bland de många fritextsvar som kom in finns både beröm och kritik, liksom en del konkreta önskemål på utveckling. Tydligt är att nyhetsbrevet inte är en tillräckligt bra teknisk lösning, där flera svarande påpekar att det är svårt att läsa brevet på mobil.
– Och så är det, tyvärr, det är vi medvetna om. Vi planerar att titta på detta under året och hoppas kunna hitta en bättre lösning framöver. Vi har också fått önskemål om att som prenumerant kunna välja vilka ämnen jag är intresserad av att prenumerera på, det hoppas vi också kunna få till, säger Carin Smederöd.
Glöm inte att prenumerera
Vårt Göteborg är Göteborgs Stads nättidning och en av Göteborgs Stads tre prioriterade kommunikationskanaler. Tidningen bjuder på aktuell information om vad staden gör, varför och hur du kan påverka stadens utveckling på olika sätt. Enklaste sättet att få koll på Vårt Göteborg är att prenumerera på det digitala nyhetsbrevet.
– Det är ett enkelt och smidigt sätt för dig som läsare att följa flödet i Vårt Göteborg och hänga med i vad som händer i stadens olika verksamheter. Du kan välja om du vill få utskicket varje dag eller varje fredag, säger Carin Smederöd, huvudredaktör för Vårt Göteborg.
– Vi berättar om Göteborgs Stads arbete ur olika perspektiv, hela tiden med fokus på våra målgrupper, som är boende, besökare, näringsliv och medarbetare.