2024-02-02 | 2 min läsning

Biblioteksvänner i Biskopsgården bjuder in till brunch

2024-02-02 | 2 min läsning
Biblioteksvänner i Biskopsgården bjuder in till brunch
Hallå där Randi Myhre! Du är samordnare på Biblioteksvännerna i Biskopsgården. En gång i månaden bjuder ni in till Brunch i Biskop. Vad är det?

– En mötesplats för boende i Biskopsgården, föreningsaktiva, tjänstepersoner, företag och förtroendevalda. Egentligen för alla som har intresse av Biskopsgårdens utveckling och vill ta chansen att träffas i ögonhöjd under informella former.

Randi Myhre, samordnare på Biblioteksvännerna i Biskopsgården. Foto: Mia Bobsow

Vem brukar komma?

– Många som bor i området kommer, och många tjänstepersoner. Ibland även kommunalråd från i alla fall ett politiskt parti. Vi skulle gärna se att fler partier skickade hit sina politiker.

Hur går det till?

– Vi sätter dagordningen när folk är på plats. Alla som vill berätta något har möjlighet att göra sin röst hörd. Sedan äter vi gott, minglar och pratar runt borden. Och så avslutar vi med en gruppfråga.

Vad innebär det?

– Då får man en fråga att diskutera i grupp och sedan presenteras svaren för de andra. Det kan vara frågor som ”Vad är du bra på?” och ”Vad vill du bidra med till Biskopsgårdens utveckling?”. Förra gången hade vi en fråga från ungdomarna i området som löd: ”Vad tycker ni om oss ungdomar egentligen?”.

Vad gav den frågan för svar?

– Ganska peppiga svar, som till exempel att ungdomarna är en resurs. Jag hade nog förväntat mig att det skulle komma fler negativa svar.

Hur länge har Brunch i Biskop funnits?

– I ett år. Tidigare hade vi Folkhälsofrukost, men insåg att det mest blev tjänstepersoner som kom tidigt på morgonen. När vi bytte från frukost klockan 7.30 till brunch vid 11.30 gick vi från att vara runt 30 personer per gång till runt 100.

Vad är biblioteksvännerna i Biskopsgården?

– Vi startade som en vänförening till Biskopsgårdens bibliotek och är fortfarande knutna till biblioteken här. Det vi gör handlar om att ta vara på resurser, önskemål och behov som de som bor i Biskopsgården har. Numer har vi ett idéburet partnerskap med socialförvaltningen på Hisingen.

Brunch i Biskop

När: Nästa Brunch i Biskop är onsdagen 7 februari klockan 11.30-13.00.

Var: Meeting Plays på Vårväderstorget 2.

Det är drop-in och gratis, först till kvarn gäller. Antalet platser är begränsat till cirka 100 personer. Maten lagas av föreningar i området.

Läs mer: Biblioteksvännerna i Biskopsgården

 Prenumerera så du inte missar något nytt!