2024-01-31 | 2 min läsning

Bli en av Göteborgs kultursommarjobbare

Trumgruppen Riai Tiko spelar på Götaplatsen. Foto: Göteborgs Stad
2024-01-31 | 2 min läsning
Bli en av Göteborgs kultursommarjobbare
Gillar du att dansa, sjunga eller fixa med rekvisita? Då kan du som bor i Göteborg och är mellan 16 och 20 år ta chansen att bli en av stadens kultursommarjobbare. Ansökan öppnar den 1 februari.

Alla som är i rätt ålder, skrivna i Göteborg och intresserade av kultur kan söka kultursommarjobb i Göteborgs Stad. Det kan handla om allt från att arbeta som dj till akrobat, gitarrist eller skådis.

Dessutom erbjuds ett antal jobb ”bakom kulisserna”. Som till exempel scentekniker, filmare, rekvisitör och marknadsförare.

Sök kultursommarjobb

  • Anmälan öppnar på torsdag 1 februari och är öppen till 1 mars
  • Du som är 16–20 år, bor i Göteborg och vill jobba med kultur är välkommen att söka
  • Skicka in din ansökan här: Göteborgs Stad Kultursommarjobb

”Uppskattat inslag i staden”

Jobbet går ut på att underhålla både göteborgare och turister på olika platser runt om i Göteborg. Det kan vara ute på gator och torg, men också på lekplatser och vård- och omsorgsboenden.

– Det är ett väldigt uppskattat inslag i staden under sommarmånaderna och de deltagande ungdomarna växer otroligt mycket, säger Mervi Pussila, samordnare på Kultursommarjobb.

Sök senast 1 mars

Anställningen varar i tre veckor och arbetstiden är sex timmar om dagen, måndag till fredag. I arbetsveckorna ingår två veckors spelperiod, men det finns också tid för handledning och repetitioner. De olika grupperna sätts ihop och leds av konstnärliga coacher.

Sista ansökningsdag är 1 mars.

Teatergruppen Historieberättarna gör en dramatiserad rundvandring om Göteborgs historia. Foto: Göteborgs StadPrenumerera så du inte missar något nytt!