Framtidsutvecklarna bidrar till ett Åldervänligt Göteborg. Foto Sofia Tillman

2024-05-23 | 3 min läsning
Bli Framtidsutvecklare och bidra till ett åldersvänligt Göteborg
Idag finns tretton Framtidsutvecklare i Göteborg, seniorer med olika bakgrunder och kompetenser. Du kan också vara med bidra till en åldersvänligt Göteborg genom att bli Framtidsutvecklare.

Framtidsutvecklarna bor i olika delar av Göteborg och ger av sina livs- och yrkeserfarenheter, sin tid och sitt engagemang.

– Som Framtidsutvecklare får du träffa inspirerande människor, delta och bidra i utvecklings- och forskningsprojekt, testa olika tjänster och vara med och arrangera aktiviteter. Vi har ett bra gäng idag, men behöver bli fler, säger Maja Philis som tillsammans med Birgitta Thielen leder nätverket för Framtidsutvecklare inom Åldersvänliga Göteborg.

Birgitta Thielen och Maja Philis vid äldre- samt vård och omsorgsförvaltningen leder nätverket för Framtidsutvecklare inom Åldersvänliga Göteborg. Foto: Petra Palkio

Varför är det angeläget att rekrytera Framtidsutvecklare?

– Att seniorer är delaktiga när vi utvecklar staden är grunden för att skapa åldersvänliga miljöer. Framtidsutvecklarna var exempelvis med och bestämde om var pratbänkarna skulle placeras och de tyckte till och medverkade i kampanjen för ökad digital kompetens för seniorer, säger Birgitta.

Foto: Sofia Tillman

Röster från Framtidsutvecklare:

”Du träffar nya människor”

”Jag är med för jag vet att det går att förändra världen.”

”Handlingsplanen som finns för arbetet med ett Åldersvänligt Göteborg gör det trovärdigt, en stomme vi kan luta oss mot och det finns konkreta mål att sträva mot. Jag väljer sedan själv vilket område jag vill engagera mig i.”

Värdefulla synpunkter, idéer och kunskaper

Som Framtidsutvecklare kan du också driva egna idéer och initiativ. Du kan bli erbjuden olika uppdrag efter intresse.

– Uppdragen kan handla om att delta i referens- eller arbetsgrupp för bostäder och fysisk planering, utvärdera platser och delta i workshops. Dina synpunkter, idéer och kunskaper kan också bli värdefulla när vi tar fram kommunikationsmaterial, säger Birgitta Thielen.

Du ska vara senior och vilja dela med dig av din tid och ditt engagemang, ha samarbetsförmåga och lyhördhet och ställa dig bakom alla människors lika värde.

–  Ta chansen att påverka staden tillsammans med andra seniorer och ansök om att bli framtidsutvecklare. Vi behöver dig! säger Maja Philis.

Är du den vi söker? Eller någon du känner?

Skicka e-post till aldersvanliga@aldrevardomsorg.goteborg.se eller ring Birgitta 031-366 76 27 eller Maja 031-365 54 44

Läs mer:

Göteborgs Stad: Framtidsutvecklare

Göteborgs Stad: Åldersvänliga Göteborg

Foto: Sofia TillmanPrenumerera så du inte missar något nytt!