2024-03-25 | 2 min läsning

Bostadsbolaget tipsar hyresgästerna om hur de kan spara vatten

Vatten som rinner ur en kökskran
Foto: Bostadsbolaget
2024-03-25 | 2 min läsning
Bostadsbolaget tipsar hyresgästerna om hur de kan spara vatten
Nu uppmuntrar Bostadsbolaget återigen de boende att minska sin vattenförbrukning med kampanjen #waterhack.

Förra året vann Bostadsbolaget pris för sin vattenspararkampanj. Den bidrog till att hyresgästerna sparade 42 miljoner liter vatten under tre månader.

– Ett #waterhack är ett smart och påhittigt sätt att minska sin vattenanvändning. Förenklat kan man säga att det är ett typ av vattenspartips. Med #waterhack vill vi inte bara informera om olika sätt att spara vatten utan också engagera och utmana våra hyresgäster att göra det på ett smart, roligt och kreativt sätt, säger Oskar Scheiene, Energi- och miljöchef på Bostadsbolaget.

Tips inspirerar hyresgästerna att bidra

 Vattenspararkampanjen hörde till till vinnarna i allmännyttans tävling ”Bästa klimatinitiativen 2023”. I kampanjen kan hyresgästerna bland annat bjuda på sina bästa vattenspartips så att andra kan få inspiration och bidra till kampanjen.

Även Bostadsbolagets personal sporras att spara vatten genom en intern tävling. Mycket vatten går åt till att tvätta arbetskläder

140 liter vatten per dag och person

 – Där pågår just nu ett arbete med att jobba vidare med flera av tipsen. Det vinnande tipset handlade till exempel om att skapa en bättre rutin för våra arbetskläder så att vi inte beställer lika mycket nytt. Uppskattningsvis går det åt 2700 liter färskvatten för att tillverka en ny t-shirt i bomull, så där kan vi göra skillnad genom att förändra våra arbetssätt, säger Oskar Scheiene.

Svenskarna förbrukar i snitt 140 liter vatten per dag och person, vilket utgör en stor del av den totala el- och energiförbrukningen.

Vatten som sprutar ur ett duschmunstycke

Foto: BostadsbolagetPrenumerera så du inte missar något nytt!