Foto: Malin Blidkvist

2023-12-05 | 3 min läsning
Dags att boka julens resor med färdtjänst
Jul och nyår närmar sig och om du ska åka färdtjänst under helgerna är det bra att planera din resa redan nu. Bokningen öppnar torsdag 7 december.

I år öppnar bokningen för julresor med vanlig färdtjänst inom Göteborgsområdet på torsdag 7 december klockan 9:00. Julaftons- och nyårsresorna går dock inte att boka via appen eller genom internetbokning. Dessa måste du ringa och boka.

–  Det här är ju väldigt viktiga resor för våra resenärer och då vill vi vara extra noggranna så att allt ska fungera. Bland annat tar vi in fler uppgifter, som telefonnumret dit man ska, för att vi ska kunna få tag i våra resenärer om det blir några ändringar, säger Ulrika Alergård, enhetschef på trafikledningen på serviceresor.

Foto: Malin Blidkvist

Till jul och nyår kommer det också bokningar från resenärer om vanligtvis inte brukar använda färdtjänst. De kan behöva lite extra hjälp vid bokningen för att det ska bli rätt och det är lättare att ge över telefon.

Kan bli ändringar

Om Färdtjänst får många bokningar och behöver sätta in fler resor kan det påverka de tider som redan är bokade. Vid de tillfällena kontaktas resenärerna och får information om hur ändringarna påverkar just deras resa.

Här bokar du din julresa med färdtjänst

  • Du kan ringa och boka måndag-fredag klockan 9–17
  • Tel 031-368 25 50 och du väljer knappval 1 och sedan 4
  • Sista dagen för att boka julresa med färdtjänst är 21 december
  • Sista dagen för att boka nyårsresa med färdtjänst är 29 december
  • Resor utanför Göteborgsområdet bokar du på Riksfärdtjänsten Sverige AB på telefon 016-15 05 50

Läs mer: Julresa med färdtjänst

Innan du bokar är det viktigt att vara förberedd. Tänk igenom om du till exempel behöver trappklättring, som används där det inte finns hiss, eller har dubbelkollat att du har resor kvar.

–  Om du har tänkt igenom din resa innan du ringer sparar vi mycket tid. Alla uppgifter behövs för att göra en bokning, annars måste resenären ringa tillbaka igen, vilket skapar köer.

Tidigare datum för resor utanför Göteborg

För dig som ska resa utanför Göteborgsområdet behöver du boka via riksfärdtjänst, vilket kräver ett särskilt tillstånd. Vid bokningar med riksfärdtjänst är den sista bokningsdag fredag 8 december.

Ulrika Alergård rekommenderar att man gör sina bokningar i så god tid som möjligt för att alla ska få sina resor.

­­– Tänk bara på att det kan bli långa köer de två första dagarna när vi öppnat bokningen. Men vi är bra bemannade och kommer se till att alla får hjälp.

Foto: Malin BlidkvistPrenumerera så du inte missar något nytt!