2024-02-02 | 2 min läsning

Dags för Bästa Biskop medborgarbudget i Biskopsgården

2024-02-02 | 2 min läsning
Dags för Bästa Biskop medborgarbudget i Biskopsgården
Förra året var det invånarna i området Backa och Brunnsbo som hade en medborgarbudget att bestämma över. Nu har turen kommit till Biskopsgården. I pengapotten finns 800 000 kronor.

Med start den 7 februari kan alla som bor och verkar i Biskopsgården skicka in förslag på aktiviteter, kampanja för sin idé och så småningom vara med och rösta. Allt sker i demokratisk anda och tanken är att göra invånarna delaktiga i hur stadens pengar används och prioriteras.

”Sätt att visa det positiva”

Medborgarbudgetens namn Bästa Biskop syftar på viljan att lyfta fram det bästa med Biskopsgården.

– Det är ett sätt att visa allt det positiva med Biskopsgården, men också komma på idéer på hur området kan bli ännu bättre. Det här är något som ska bestämmas av de som känner området bäst, alltså invånarna, säger Klara Wettre, projektledare för medborgarbudgeten.

Pågår 7 februari till 24 mars

Under 2023 genomförde socialförvaltningen Hisingen en liknande medborgarbudget i området Backa och Brunnsbo. Även då fick invånarna 800 000 kronor att bestämma över. Av de 50 förslag som kom in utsågs tio vinnare. Bland annat simskola för barn, cykelkurs för vuxna, tivoli i Brunnsbo och familjedag i Backa.

Förslag till Bästa Biskop kan lämnas in från den 7 februari och hela processen pågår fram till den 24 mars. Under sommaren och hösten kommer de förslag som vinner omröstningen att bli verklighet.Prenumerera så du inte missar något nytt!