2024-02-27 | 1 min läsning

Företag bakom digitala drogtester får Göteborgs companipris

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) delade ut Göteborgs companipris i samband med Börssällskapets möte 26 februari. Foto: Happy visuals
2024-02-27 | 1 min läsning
Företag bakom digitala drogtester får Göteborgs companipris
Det Göteborgsbaserade företaget Sightic analytics vinner Göteborgs companipris. Deras moderna lösning eliminerar olyckor orsakade av berusning och räddar liv.

Årets companipris delades ut på måndagskvällen av Näringslivsgruppen på Göteborg & Co för 30:e året i rad. I år gick priset till företaget Sightic analytics som grundades 2019 av Stefanie Najafi och Jenny Johansson.

Under många år arbetade de inom Polisen och Säkerhetspolisen och identifierade då behovet av ett digitalt drogtest i form av ett screeningverktyg. I dag har företaget ett specialiserat team på 20 medarbetare.

Bildanalys av ögonområdet

Företaget arbetar med att utveckla två olika produkter, en för fordonsindustrin och en lösning som fungerar via mobiltelefonen, som identifierar påverkan av alkohol eller narkotika via bildanalys av ögonområdet.

– Att få Göteborgs companipris är en fantastiskt fin utmärkelse och vi hoppas att vårt bolag kommer bidra till att sätta Göteborg på världskartan inom denna spännande och banbrytande teknik. Att vi har vårt säte här i Göteborg har varit otroligt gynnsamt för oss då det är en kompetens- och tekniktung stad inom fordonssegmentet, säger Stefanie Najafi, grundare av Sightic analytics.Prenumerera så du inte missar något nytt!