2024-06-20 | 2 min läsning

Fotoutställning utmanar uppfattningar om åldrande

Fotoutställningen Snabb. Stark. Årsrik. på Stadsbiblioteket Götaplatsen visar fotografen Alex Rotas bilder på seniora friidrottare. Foto: Alex Rotas
2024-06-20 | 2 min läsning
Fotoutställning utmanar uppfattningar om åldrande
Onsdag 26 juni är det vernissage för fotoutställningen Snabb. Stark. Årsrik. på stadsbiblioteket. Med ett 30-tal bilder på elitidrottare över 60 år utmanar fotografen Alex Rotas våra föreställningar om åldrande.

Under augusti hålls Veteran-VM i friidrott i Göteborg. Som en del av aktiviteterna kring världsmästerskapet visas den brittiska fotografen Alex Rotas bilder i utställningen Snabb. Stark. Årsrik. på Stadsbiblioteket Götaplatsen 26 juni till 23 augusti.

– I flera år har Alex Rotas rest runt i världen och fotograferat seniora friidrottare när de tävlar i internationella mästerskap och lyckats fånga dem mitt i kastet, hoppet eller steget, säger Lotta Lord, verksamhetsutvecklare, Generationsmöten på socialförvaltning centrum.

Lotta Lord, verksamhetsutvecklare, Generationsmöten på socialförvaltning centrum.

Inspirera alla generationer

Med sina bilder vill Alex Rotas utmana föreställningarna om vad vi kan göra när vi blir äldre och få betraktarna att känna sig mer optimistiska och glada inför denna del av livet.

– Det är därför vi har valt att anordna utställningen, för att inspirera alla generationer. Vi vill visa att man aldrig blir för gammal för att röra på sig och idrotta. Det är så mycket glädje och positivitet i bilderna och jag själv får så mycket inspiration inför att bli äldre när jag ser dem, säger Lotta Lord.

Den 26 juni klockan 11:00 är det vernissage för fotoutställningen Snabb. Stark. Årsrik. på stadsbiblioteket vid Götaplatsen och alla är välkomna.

Fotoutställningen Snabb. Stark. Årsrik.
  • Har vernissage onsdagen 26 juni, klockan 11:00, på stadsbibliotekets entréplan
  • Pågår fram till 23 augusti
  • Ingår i Årsrika Göteborg 2024, som är en del av Veteran-VM i friidrott 2024, 13–25 augusti
  • Är ett samarbete mellan Alzheimerfonden, Göteborgs Stad – Generationsmöten, Åldersvänliga Göteborg och Agecap
Länkar:

Kalendarium för Årsrika Göteborg under Veteran-VM 2024

Veteran-VM i friidrotts officiella hemsida

Göteborgs Stad: Generationsmöten

Göteborgs Stad: Åldersvänliga GöteborgPrenumerera så du inte missar något nytt!