Allt som lånas ut på Fritidsbanken är återbrukat. Foto: Linnea Hagman

2024-01-29 | 2 min läsning
Fritidsbanken inviger nya lokaler på Frölunda Torg 
På lördag 3 februari klockan 12–14 invigs Fritidsbankens nya lokaler med rörelseglädje, tävlingar med prischanser och möjlighet att möta paralympiska mästarinnan Anna-Carin Ahlquist och SM-vinnaren tillika Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann i pingis. 

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast för sport- och fritidsprylar. Här får alla som vill låna det som behövs för en aktiv fritid så som bollar, fotbollsskor, tält, ridhjälmar och skridskor. På så sätt kan alla vara aktiva utan att behöva äga det man behöver, eller hyra det för dyra pengar. På Fritidsbanken får alla låna, helt gratis.

Större lokaler och större utbud

Fritidsbanken är inga främlingar på Frölunda Torg, utan huserade i mindre lokaler i köpcentrumet 2017-2023. Med sina nya, fem gånger så stora lokaler på 580 kvm, har de fått plats för ännu fler prylar för utlåning. Och fler prylar gör att fler kan låna.

Invigningen

När: Lördag 3 februari klockan 12-14
Var: Frölunda torg, mitt emot Systembolaget

Läs mer:

– I och med flytten kommer Fritidsbanken också kunna ha ett större utbud av prylar som vänder sig till personer med funktionsvariationer. Fritidsbanken drivs i samarbete med Göteborg Stad och det är viktigt för oss att alla – oavsett förutsättningar, har möjlighet att leva ett aktivt liv, säger Annika Svensson, utvecklingsledare på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad.

Annika Svensson. Foto: Linnea Hagman

I och med flytten till den nya lokalen får de också nya öppettider – och blir den Fritidsbanken i Sverige som har mest generösa öppettider med stängt bara tre dagar om året.

Firar de nya lokalerna med besökare

För att inviga de nya lokalerna bjuder Fritidsbanken in till firande. Lördag 3 februari håller bland annat kommunstyrelsens förste vice ordförande Daniel Bernmar (V) och riksdagsledamot Mikael Damberg (S) tal, det bjuds på rörelseglädje från scenen, det hålls tävlingar med chans att vinna priser och man kan möta paralympiska mästarinnan Anna-Carin Ahlquist och SM-vinnaren tillika Göteborgs stifts biskop Susanne Rappmann i pingis.

– Vi ser verkligen fram emot att inviga de nya lokalerna med besökarna. Det ska bli så roligt att få visa upp dem och förhoppningsvis får ännu fler upp ögonen för Fritidsbanken, säger Josefine Larsson som jobbar på Fritidsbanken på Frölunda Torg.

Ge dina gamla sport- och fritidsprylar nytt liv
Allt som lånas ut på Fritidsbanken är återbrukat, vilket är toppen för miljön. Har du gamla sport- och fritidsprylar som samlar damm hemma kan du lämna in dem till Fritidsbanken på Frölunda Torg eller lägga dem i insamlingskorgarna som finns på återvinningscentralen på Alelyckan. Då kan de lånas ut på Fritidsbanken.Prenumerera så du inte missar något nytt!