2024-03-21 | 3 min läsning

Funktionsstöd söker sommarvikarier på stort event i Backa

En bild från förra årets event. Foto: Alma Krdzalic
2024-03-21 | 3 min läsning
Funktionsstöd söker sommarvikarier på stort event i Backa
Förvaltningen för funktionsstöd ordnar på måndag 25 mars ett rekryteringsevent på Selma center i Backa. Där kan jobbintresserade mingla och prata med medarbetare om sin vardag på jobbet inom funktionsstöd.

Det är andra året i rad som förvaltningen ordnar ett sånt här event där besökarna kan söka sommarjobb genom snabbintervjuer eller ”speed dating”. Eventet vänder sig till alla över 18 år som söker sommarjobb och som har godkända betyg i svenska på gymnasienivå.

Rektryteringsevent på Selma Lagerlöfs center
  • Tid: 25 mars klockan 14 – 17
  • Plats: Entréplan, Selma Lagerlöfs center i Backa
  • Hållplats: Selma Lagerlöfs torg

”Intresset och engagemanget är stort”

Alma Krdzalic är enhetschef för en av förvaltningens bemannings- och rekryteringsenheter och är också projektledare för rekryteringseventet.

Alma Krdzalic är enhetschef för en av förvaltningens bemannings- och rekryteringsenheter. Foto: Lars Printzén

– Förra årets event var välbesökt och i år är intresset och engagemanget stort, berättar hon.

Gott om plats för mingel

I lokalerna på Selma Lagerlöfs center i Backa finns gott om plats för mingel och samtal om både jobb inför sommaren och om olika vägar för en framtida yrkeskarriär inom Göteborgs Stad.

På plats träffar besökarna medarbetare som berättar om sin vardag på jobbet och sin yrkesroll – till exempel stödassistent, personlig assistent och stödpedagog.

– Vi har också rekryterare på plats för snabbintervjuer och möjlighet att söka sommarjobb direkt. Vi uppmanar därför besökare att ha sina betyg och referenser förberedda, för att skynda på processen, säger Alma Krdzalic.

Kan påverka sin placering

Verksamheternas representanter ser till att alla frågor besvaras och tar hand om intresseanmälningar och lotsar vidare.

Foto: Alma Krdzalic

Jobbintresserade kan lämna önskemål om vilken typ av verksamhet de vill arbeta inom, utifrån sina intressen och personligheter. Därefter försöker bemanningsenheterna matcha sökanden med en lämplig arbetsplats.

– Vi är Sveriges största funktionsstödsförvaltning med 6 300 medarbetare. Vår storlek gör att det finns många olika verksamheter att jobba inom och målgrupper att stötta. Vi kan erbjuda fina möjligheter att utvecklas i sin yrkesroll, men också som människa, säger Alma Krdzalic.

Foto: Alma Krdzalic

Förvaltningen för funktionsstöd

Arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna vara självständiga och delaktiga utifrån sina egna förutsättningar.

De ska kunna känna sig värdefulla och ha samma rätt som alla andra till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och ett gott och självständigt liv – Ett liv som alla andra.

Se film på Linkedin där Alma Krdzalic berättar om eventet

Läs mer: Göteborgs Stad Förvaltningen för funktionsstödPrenumerera så du inte missar något nytt!