2024-03-27 | 3 min läsning

Getmys, utomhussport och prylbyte på påsklovet

Get- och komys på Bergums friluftslantgård.
2024-03-27 | 3 min läsning
Getmys, utomhussport och prylbyte på påsklovet
Påsklovsveckans program erbjuder något för alla smaker. Hämta frisk luft bland getter och kor på Bergums friluftslantgård, snickra på Bygglekplatsen eller byt prylar på Torslanda bibliotek.

Som vanligt är påskveckan fullspäckad av traditionella påskaktiviteter som påskpyssel och äggjakt. Sportfantasten får också lite utöver det vanliga eftersom Hälsoveckan utomhus hålls under påsklovet med diverse sporter på tapeten.

Påsklovsaktiviteter 2024

Göteborgs Stads kalendarium: Hitta påsklovsaktiviteter

Den vetgirige får många chanser till guidade visningar, lässtunder och annat spännande runt staden. Nedan följer ett urval aktiviteter som du kan njuta av under påsklovet.

Häng med korna eller gå på getpromenad

På Bergums friluftslantgård i Olofstorp kan du andas frisk vårluft medan du lär dig mer om djur. Här kan du gå med en djurskötare och mocka, borsta och ge mat till gårdens getter Siv och Dahlia eller korna Ingeborg, Blanka, Vera och Ulla-Bella. Getterna får du även gå på promenad med. Dessa aktiviteter kräver förbokning och efteråt blir du stolt innehavare av ett diplom.

Påsklovsprogrammet innehåller hundratals programpunkter för såväl friluftsfantasten som kreatören.

Här kan du även gå på guidad tur och hälsa på gårdens alla djur. Vid Museigården finns en grillplats där du som önskar kan grilla korv eller något annat gott som du har med dig. Du som är vetgirig och nyfiken tar självklart chansen att ställa frågor och titta på maskiner inne i den gamla gården.

Under påskveckan vankas det även pysselverkstad och fiskdamm på Bergums fritidslantgård. Fullständigt påskprogram Bergums fritidslantgård

Cykla, bygg och inspireras på Bygglekplatsen

Bygglekplatsen är en bemannad parklek för barn och unga i Långströmsparken i Biskopsgården. Här kan du skapa i flera olika material och i Bygglekplatsen finns en verkstad för snickeri, keramik och andra kreativa hantverk.

Bygglekplatsen är öppen dygnet runt hela året och här kan du prova på att använda riktiga verktyg. Klockan 11-17 är parkens cykelutlåning och toalett öppen. Här är allt gratis och personal finns på plats för att hjälpa till och ge inspiration. Tänk på att lokalen saknar hiss och ramp.

På Bygglekplatsen kan du skapa vad du vill med riktiga verktyg. Personalen hjälper dig.

Core, basket, utomhusgym och futsal

Under påsklovsveckan kan du delta i mängder av sportaktiviteter utomhus. Exempelvis blir det cirkelträning vid Hammarbadet för dig som har fyllt 13 år måndag den 1 april klockan 11.30–12.15.

Skatås motionscentrum bjuder på lärarledd gympa bas till musik. Rörelserna är enkla och kan anpassas efter din konditionsnivå för att få upp pulsen. Passet fokuserar på pulsträning och innehåller även styrkeövningar med kroppsvikt. Måndag den 1 april klockan 11.00–12.00 är alla från 13 år välkomna att gympa på gräsytan bakom motionscentret.

Bland övriga sportaktiviteter i det digra programutbudet finns futsal, core, basket och instruktör i utegym på olika platser i Göteborg.

För övriga sportaktiviteter se hela programmet för Hälsoveckan utomhus.

Prylbytardag på Torslanda bibliotek

Torsdag den 4 april klockan 13.00-15.00 kan du byta leksaker, spel och böcker som du har tröttnat på till nya kul prylar helt gratis. Välkommen att lämna in max fem stycken saker i gott skick. I utbyte får du biljetter som du väljer nya spännande saker för som andra har lämnat. Prylarna ska passa för barn och unga som är 5-15 år.

Det är bäst att komma med sakerna några dagar innan eventet, men det går även bra att lämna in dem på bytesdagen. 25 mars-4 april kan du lämna in dina prylar på Torslanda bibliotek!Prenumerera så du inte missar något nytt!