Flygfoto: Göteborgs Hamn

2024-03-01 | 1 min läsning
Göteborg har Sveriges bästa logistikläge – än en gång
Återigen har branschtidningen Intelligent logistik korat Göteborgsregionen till vinnare av Sveriges bästa logistikläge. I år delas förstaplatsen med Helsingborg. Trea är Jönköping/Nässjö.

Varje år sammanställer Intelligent logistik en lista över de regioner som har Sveriges bästa logistikläge. Göteborg brukar toppa och har egentligen bara missat förstaplatsen en enda gång. Det var 2022, då Helsingborg vann. Det vill säga den region som man i år delar förstaplatsen med.

Region med många fördelar

Jacob Minnhagen, affärsutvecklare på Göteborgs Hamn, är glad och stolt över att än en gång få vara en del av det arbete som lett fram till utmärkelsen. Han tycker att regionen har många fördelar.

– Här finns kompetent arbetskraft, god infrastruktur och byggbar mark redo för etablering, både idag och på sikt, säger han.

Fördjupad farled börjar byggas 8 april

En sak som har betydelse i sammanhanget är det faktum att EU har gett klartecken till en fördjupad farled till Göteborgs hamn. Det innebär att Göteborg kommer kunna ta emot fartyg som är både större och mer lastade än i dag. Första spadtaget tas den 8 april.

Den rankning som Intelligent logistik gör baseras på tillgång på logistikytor, flöden och geografi, infrastruktur, marktillgång, kompetens och samarbetsklimat.Prenumerera så du inte missar något nytt!