Foto: Rebecca Havedal

2023-10-10 | 2 min läsning
Göteborg Stad lockar unga yrkesverksamma
Göteborgs Stad är i topp hundra av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för unga yrkesverksamma enligt två nya undersökningar. I flera kategorier är Göteborgs Stad den mest attraktiva kommunen att jobba hos. 

Det visar årets undersökningar från företagen Universum och Academic  work för bland annat lärare, förskolelärare, sjuksköterskor, socionomer, ingenjörer och inom it.

Stor organisation med många möjligheter

– Det är så roligt att se att vi som arbetsgivare finns med på flera av listorna och att vi också är den populäraste kommunen inom flera kategorier, att Göteborgs Stad är attraktiv som arbetsgivare, säger hr-direktör Tina Liljedahl Scheel, hr-direktör.

Sök jobb i Göteborgs Stad

Tillsammans med drygt 60 000 kollegor skapar du en hållbar stad och hållbar arbetsplats. Hos oss ska du kunna kombinera utmanande uppdrag med en meningsfull vardag på och utanför jobbet. Välkommen att söka jobb i Göteborgs Stad!

Göteborgs Stad: Lediga jobb

Göteborgs stad är en stor och komplex organisation på en liten geografisk yta, med många varierande arbetsplatser och runt 100 olika yrken. Det finns möjlighet att testa flera olika yrken, växa, utvecklas och göra karriär hos en och samma arbetsgivare.

“Stora kliv inom stadsutveckling och innovation”

Göteborgs Stad har tagit flera kliv de senaste åren i det långsiktiga arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare.

– Vi tar också stora kliv inom både stadsutveckling och innovation. Vi vet att man vill vara där det händer spännande saker och vara med i utvecklingen, säger Tina Liljedahl Scheel.

Topp hundra i Karriärbarometern

I Academic works årliga undersökning deltog yrkesverksamma akademiker i början av karriären. Undersökningen “Young professional attraction index” görs för att se vad unga yrkesverksamma tycker är viktigast hos en arbetsgivare.

I Universums årliga undersökning Karriärbarometern har yrkesverksamma rankat Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Göteborgs Stad hamnar bland de hundra bästa inom flera kategorier bland annat lärare, förskolelärare, sjuksköterskor, socionomer, ingenjörer och inom it.

Undersökningarna visar vad folk vill ha av sina framtida arbetsgivare. I år är lön viktigare än någonsin, men också en bra balans mellan jobb och fritid.Prenumerera så du inte missar något nytt!