2024-05-17 | 2 min läsning

Göteborgs svenska mästare hyllades

2023 års SM-vinnare på fest på Börsen.
2024-05-17 | 2 min läsning
Göteborgs svenska mästare hyllades
167 göteborgare tog SM-guld under 2023. Tillsammans representerar de 39 föreningar och 33 idrotter så som konstsim och taekwondo. I veckan hyllades de med en gemensam fest.

Hyllningen ägde rum på Börsen vid Gustaf Adolfs torg dit Göteborgs Stad bjudit in idrottarna som tävlar i allt från klättring och orientering till cheerleading och simhopp.

Kvällen startade med mingel och välkomsttal, följt av middag och prisutdelningar. För underhållningen stod dansföreningen Move and Art Center och artisterna Elvira Erixon och Johan Larsson.

Vinnar-plaketten.

Under kvällen utsågs också några mästare bland de göteborgska SM-vinnarna då de tävlade i ett quiz om idrottsmusik. Ett extra stort grattis till de idrottare från GKSS, Göteborgs Atletklubb och Örgryte IS som tog hem den segern.

Årlig tradition

SM-vinnarfesten är en årlig tradition som startade 1993. Festen initierades av idrotts- och föreningsnämnden för att uppvakta Göteborgs allra bästa utövare inom sina grenar. Festen är en hyllning till alla otroliga guldmedaljörer som varenda en är viktiga förebilder för Göteborgs idrotts- och föreningsliv.

SM-vinnare och även vinnare av kvällens quiz på temat idrottsmusik: Daniel Birgmark, Göran Alm, Olle Langenius, Nicklas Fridén och Marius Westerlind från GKSS, Nikola Spiric och Tim Bergfalk, Göteborgs Atletklubb, Simon Borkenhagen, Örgryte IS Brottning samt William Asker, Örgryte IS Friidrott.

 Prenumerera så du inte missar något nytt!