2024-02-05 | 2 min läsning

Gratis sportlovsaktiviteter ska peppa unga till rörelse

Malin Ljunggren vill att fler barn och unga ska upptäcka hur roligt det är att röra på sig. Foto: Jennie Ekstrand
2024-02-05 | 2 min läsning
Gratis sportlovsaktiviteter ska peppa unga till rörelse
Minilopp, prova-på idrott, gruppträning och träning i gymmet är några av aktiviteterna under hälsoveckan för barn och unga på gym, motionscenter och sporthallar under sportlovet.

Det är viktigt att barn och ungdomar rör på sig mer. Därför arrangerar idrotts- och föreningsförvaltningen en hälsovecka speciellt för dem.

– Under veckan har vi olika typer av aktiviteter så att alla kan hitta något de gillar. När det är gratis är det lättare att testa olika saker och se vad man tycker om, säger Malin Ljunggren, samordnare friskvård.

Veckans program innehåller allt från minilopp där man får frukt och medalj till träning i gymmet och att öva vattenvana. Alla aktiviteter är gratis och för barn och unga under 18 år. Föranmälan krävs inte, men är bra om man vill gå på gruppträningspass då dessa kan bli fulla. Det går att anmäla sig på webben eller i appen Go active!, eller via reception/telefon hos den anläggningen passet hålls på.

Vill göra Göteborg friskare

Hälsoveckan är inte ny i Göteborg, den har idrotts- och föreningsförvaltningen ordnat många år inomhus. Nytt för i år är att den ligger på sportlovet för att nå skollediga barn som inte åker bort, utan är hemma under lovet. Sedan några år tillbaka ordnas också en hälsovecka utomhus under påsklovet.

–  Idrotts- och föreningsförvaltningens vision är att göra Göteborg friskare och ett av sätten vi jobbar för det är genom våra hälsoveckor med lovaktiviteter, avslutar Malin Ljunggren.Prenumerera så du inte missar något nytt!