2015-02-27 | 2 min läsning

Hallå där, Kristina Bergman Alme!

Två av era lärare har fått fina priser och en tredje har fått en bild publicerad i National Geographic. Varför all denna uppmärksamhet?

− Vi har duktiga medarbetare! Vi har inte alltid varit så bra på att synliggöra det. Det har funnits lite Jante på skolan, men nu håller det på att släppa.

Hur hamnar en Schillerskalärares bilder i National Geographic?
− Det är vår bildlärare Marita Wallin som med hjälp av ett stipendium har varit på kurs i Indien med National Geographic. På så sätt fick hon med en bild i tidningen. Det är en rolig bild från en parkeringsplats. Men inte en parkeringsplats där man ställer bilar – utan kameler.

Vad är det för priser de andra två har fått?
− Samhällskunskapsläraren Birgitta Bengtsson har fått Kungliga samhällets lärarpris, som delas ut av Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhället. Hon är en lärare som jobbar otroligt målmedvetet och väldigt bra mot universitetet, men också mot samhället. Sedan har vi vår svenska- och religionslärare Karin Berg, som också fick pris för ett tag sedan.

Varför fick hon det?
– Hon har egentligen varit uppmärksammad i flera år för sitt arbete med att förändra skolan så att den går i takt med dagens samhälle. För några år sedan la hon ut en Youtube-video om lärarnas arbetssituation som spreds viralt och hon blev inbjudan till dåvarande utbildningsminister Jan Björklund. Nu har hon fått Lärarförbundets Göra skillnad-pris 2014.

Vad betyder sådan här uppmärksamhet för skolan?
− Att andra också vågar ta plats. Det innebär att fler vågar göra saker, ta ansvar, och att det finns en anda av förändring och att saker och ting är möjliga.



Prenumerera så du inte missar något nytt!