2024-06-26 | 2 min läsning

Här hittar du bokbussen i sommar

I sommar hittar du bokbussarna på gator, badplatser och torg. Foto: Lo Birgersson
2024-06-26 | 2 min läsning
Här hittar du bokbussen i sommar
Bokbussarna tar sommarlov men det blir inget latande i hängmattan. I stället lastas de fulla med trädgårdsmöbler, parasoll, pyssel och poängpromenader för att dyka upp på tolv platser runt om i Göteborg.

Under större delen av året kör Göteborgs två bokbussar, en blå fantasifarkost och en grönskande sagoskog, enligt en bestämd turlista. Bokbussarna besöker förskolor på förmiddagen och hållplatser för allmänheten på eftermiddagen. Men under sommaren står de still på var sin plats mellan klockan 11 och 15.

– Genom att stå på en plats kan bokbussarna synas längre och fånga upp fler besökare på platser som barn och deras vuxna besöker under sommarlovet, berättar Albin Berggren som arbetar med Göteborgs bokbussar.

I bokbussarna väntar läsupplevelser för både små och stora barn.

Hjälper gärna till med boktips

Det är badplatser, parker och torg som får besök av bokbussarna varje dag under vecka 26 till 32. På hyllorna finns det fullt med böcker för barn i olika åldrar. Dessutom kan alla, oavsett ålder, hämta reservationer och lämna tillbaka böcker.

Albin Berggren och hans kollegor hjälper gärna till med boktips och guidar sina besökare till nästa stora läsupplevelse. Men har han något tips om vad du kan läsa i sommar? Jodå.

– Jag vill gärna tipsa om science fiction-serien Imperiets arvingar av Oskar Källner. Ett spännande rymdäventyr – perfekt för hängmattan!

Härlanda tjärn, Plaskis i Majorna och Kärra centrum är några av sommarens hållplatser. På bokbussens webbplats hittar du hela schemat.Prenumerera så du inte missar något nytt!