2024-06-14 | 2 min läsning

Här kan du fira midsommar i Göteborg

Den 21 juni blir det bland annat dans, sång och lekar kring midsommarstången i Slottsskogen. Foto: Mikael Kristenson/Unsplash
2024-06-14 | 2 min läsning
Här kan du fira midsommar i Göteborg
Det finns många alternativ att välja mellan för dig som vill fira midsommar i Göteborg – ute på öarna, i lantligare miljöer eller i centrum. I Slottsskogen blir det traditionellt firande med dans, sång och lekar.

På fredag den 21 juni bjuder Sommarunderhållningen in till midsommarfirande i Slottsskogen för både stora och små. Det blir dans, sång och lekar kring midsommarstången på Björngårdsängen och en färgsprakande uppvisning med folkdanslaget Näverluren.

– Vi ställer upp en scen och har ett program klockan 16–18. Det är en väldigt populär tillställning med massor av folk. Det brukar inte bli bara en dansring, utan kanske tio! säger Britt Ramsten, som är producent på Sommarunderhållningen.

Firande på fler platser

Det anordnas också midsommarfirande på många andra fina platser i Göteborgsområdet. Till exempel av Bergums hembygdsgille på Snipeberget i Olofstorp. Mer lantligt firande hittar du på Kättilsröds 4H-gård på Hisingen eller stadslantgården Galaxen i Bergsjön.

På flera av skärgårdsöarna har du chans att vara med och klä midsommarstången och delta i förberedelserna. Foto: Sofia Holmberg/Unsplash

Vill du uppleva midsommar ute i Göteborgs skärgård ordnas dans kring majstången och ringlekar på flera av de pittoreska öarna, som Björkö, Öckerö, Källö-Knippla, Hyppeln och Vrångö. Mer information hittar du via länken längst ner här i artikeln. På flera av öarna har du också chans att vara med och klä midsommarstången och delta i förberedelserna.

Tjuvstarta midsommarfirandet

Den som vill starta midsommarfirandet lite tidigare ska exempelvis åka till Actionparken i Burgårdsparken på Hisingen, Positivparken i Västra Frölunda eller Merkuriusparken i Bergsjön torsdagen den 20 juni, där det kommer att hållas midsommarfester. Mer detaljer och fler förtidsfiranden hittar du i Göteborgs Stads kalendarium.Prenumerera så du inte missar något nytt!