2023-11-28 | 2 min läsning

HBTQI-rådet bjuder in till samtal i Regnbågshuset

2023-11-28 | 2 min läsning
HBTQI-rådet bjuder in till samtal i Regnbågshuset
I år pågår flera firanden inom hbtqi-communityt i Göteborg. Regnbågshuset firar ett år och HBTQI-rådet firar tio år. 3 december bjuder HBTQI-rådet in till samtal som en del av Regnbågshusets firande. 

Eftermiddagen kommer bland annat att bestå av ett panelsamtal med rådets ledamöter om rådets arbete de senaste tio åren. Rådet kommer också att prata om vilka frågor man tycker är viktiga att driva i framtiden.

Som deltagare kommer du att kunna lämna synpunkter, ställa frågor och mingla med rådet.

Mötena är nödvändiga

HBTQI-rådet har som uppgift att en gång per år bjuda in till öppna möten. Att man arrangerar samtalet i Regnbågshuset kan locka fler deltagare till samtalet.

Regnbågshuset firar ett år 

Läs mer: Göteborgs Stads HBTQI-råd

Enligt Nicklas Axelsson, en av rådets ledamöter, är de här mötena nödvändiga.

– Vi är representanter för communityt, men också en del av det. Vi ska inte sitta på egen kammare och bestämma utan istället ska vi prata med andra i communityt, säger han.

– Saker som rådet arbetar med uppstår inte ur tomma intet, utan kommer från samtalen med communityt.

Arbetet fortsätter

Under samtalet i Regnbågshuset kommer representanter som varit med från HBTQI-rådets start att delta. De kommer att dela med sig av vad rådet har gjort under dessa tio år och varför man startade rådet.

Under samtalet kommer även rådets fortsatta arbete diskuteras. Bland annat ska stadsledningskontoret tillsammans med rådet göra en ny HBTQI-plan för staden.

HBTQI-råd finns bara i Göteborg

HBTQI-rådet arbetar för att stärka hbtqi-personers rättigheter i Göteborg. Göteborgs Stad den enda kommunen i Sverige med ett HBTQI-råd och ett Regnbågshus.Prenumerera så du inte missar något nytt!