Foto: Familjebostäder

2024-03-25 | 2 min läsning
Hyresgäster hos Familjebostäder får jobb som gårdsvärdar
Sex engagerade hyresgäster har fått anställning hos Familjebostäder som gårdsvärdar i Bergsjön vilket innebär städ av lokaler och trapphus.

Satsningen har varit efterfrågad och Siv Undén, områdeschef på Familjebostäder i Bergsjön har drivit frågan i flera år.

– Jag vet att det finns väldigt många i området som vill jobba men jag ser också flera positiva effekter med konceptet, berättar Siv Undén, områdeschef på Familjebostäder i Bergsjön.

– När vi anlitar städhjälp så är det stor ruljans på personal, nu kommer samma personer att städa i trapphusen och våra lokaler varje dag, vilket bidrar till en ökad känsla av trygghet, fortsätter Siv Undén.

  • Det är Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo som möjliggör konceptet med gårdsvärdar genom ett nytt så kallat AMI-avtal
  • Syftet med satsningen är att minska långtidsarbetslösheten och inkludera människor som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden

Läs mer: 

Skapar trygghet och framtidstro

Karolina är en av de lyckliga som fick jobbet bland 60 sökande. Hon kom från Polen till Bergsjön för tre år sedan och har sedan dess hoppat mellan flera olika städjobb.

Karolina är en av de sex nyanställda gårdsvärdarna. Foto: Familjebostäder

– Jag blev jätteglad när jag fick reda på att jag fått jobbet. Det är ett stort plus att det är här i Bergsjön och att man får gå en utbildning, det öppnar för fler möjligheter i framtiden, säger Karolina.

Fler ska få möjlighet att komma in i arbetslivet

De som inte gick vidare i ansökningsprocessen bjöds in till en andra informationsträff med karriärvägledning av studie- och yrkesvägledare från Framtidshubben.

– Arbetet har präglats av ett väldigt gott samarbete och lett till många fina möten med hyresgäster. För att sänka tröskeln till att fler ska våga ta första steget ut i arbetslivet kommer det behövas fler liknande samarbeten kring lokala arbetsmarknadsinsatser i Bergsjön, säger Johanna Froode, utvecklingsledare på Familjebostäder i Bergsjön.

Framtidshubben
  • En satsning av AB Framtiden, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Poseidon, Göteborgs stadsmission samt Business Region Göteborg
  • Här får du råd och stöd kring studier, arbete och entreprenörskap

 Läs mer: Framtidshubben i BergsjönPrenumerera så du inte missar något nytt!