Lördag 15 juni invigs högsäsongen i Jubileumsparken.

2024-06-12 | 3 min läsning
Jubileumsparkens högsäsong inleds med mini-triathlon
Nu drar högsäsongen i Jubileumsparken igång. På lördag 15 juni blir det invigning med mini-triathlon, som alla kan delta i. Dessutom kan du bada i hamnbassängen och prova på segling.

Under Jubileumsparkens högsäsong har hamnbadet öppet varje dag och olika aktiviteter äger rum i parken hela sommaren. Först ut är evenemanget Alla kan triathlon. Ett mini-triathlon som anordnas på invigningsdagen den 15 juni för alla som vill utmana sig själva.

I ett triathlon tävlar du i grenarna simning, cykling och löpning efter varandra utan paus. I Alla kan triathlon är tävlingen anpassad så att du kan vara med oavsett funktionalitet, kön, ålder eller bakgrund. Det enda kravet är att du ska vara simkunnig.

– Vi tänkte att vi har vatten och ytor att rulla, springa och gå på i parken, så varför inte ha ett triathlon? Det råder ofta ett elittänk kring lopp som triathlon, som vi gärna bryter eftersom vi tror på att alla kan och att alla ska kunna vara med, säger Magnus Sjöberg, senior projektledare på Passalen, som ansvarar för aktiviteterna i Jubileumsparken i samverkan med Göteborgs Stad.

Magnus Sjöberg, senior projektledare på Passalen.

Deltagare får diplom och litet pris

Jubileumsparkens triathlon inleds med simning i den långa saltvattenpoolen, där barnen simmar två längder och ungdomar och vuxna fyra. I nästa etapp rullar du en sträcka runt parken och väljer själv hur. Rullstol, sparkcykel, egen cykel eller rullskridskor som finns att låna – endast fantasin sätter gränserna. Tävlingen avslutas med att springa eller gå in i mål.

– Det kommer inte att vara någon tidtagning, utan prestationen är att ta sig runt banan. Efter målgång får alla ett diplom och ett litet pris, säger Magnus Sjöberg.

Fler aktiviteter på invigningsdagen

När loppet är klart förklaras parkens högsäsong invigd och ordinarie aktiviteter sätter i gång. Klockan 12 öppnar grindarna till de tre poolerna i hamnbassängen och då startar även prova-på-seglingen, som har körts varje helg under våren och fortsätter hela sommaren. Dessutom finns utflyktslekplatsen att besöka.

– Det blir en dag med härligt häng där du kan bada, sola om vädret tillåter, köpa mat i foodtrucken som kommer att vara på plats och testa på att segla, säger Magnus Sjöberg.

  

Alla kan triathlon

När: 15 juni, klockan 11–12.

Var: Starten går vid ingången till badpontonen i Jubileumsparken. Se startgrupper nedan.

Hur: Anmäl dig här Var ombytt till badkläder vid start, med ett par skor du kan springa i stående vid bassängkanten och en tröja att dra på dig

Vem kan vara med? Du kan delta oavsett funktionalitet, kön, ålder eller bakgrund. Det finns en lift för att komma i och ur bassängen och personal på plats som hjälper till vid bassängen och vid alla växlingsstationerna. Du måste vara simkunnig.

 

Startgrupper

Grupp 1: För barn upp till 12 år. Start klockan 11:00.

Grupp 2: För barn upp till 12 år. Start klockan 11:15.

Grupp 3: För ungdomar 12–15 år. Start klockan 11:30.

Grupp 4: För vuxna och ungdomar över 15 år. Start klockan 11:45.

 

 Jubileumsparken
 • Jubileumsparken är ett projekt som startade med grund i göteborgarnas önskan om att få bada mitt i stan.
 • Aktiviteterna i parken är gratis, tillgängliga och öppna för alla.
 • Parken och det nya hamnbadet öppnade och invigdes under jubileumsfirandet i juni 2023.
 • Här finns också en utflyktslekplats och uteklassrummet Näsan i blöt. Bygget av den permanenta bastun pågår.
 Öppettider under högsäsong:
 • Måndag 12–21
 • Tisdag 12–21
 • Onsdag 12–21
 • Torsdag 12–21
 • Fredag 12–18
 • Lördag 12–18
 • Söndag 12–18

Gäller till och med vecka 33, med undantag för midsommarhelgen, 21, 22 och 23 juni, då badet och prova-på-seglingen har stängt.

Länkar:Prenumerera så du inte missar något nytt!