Göteborgs Lucia är det många som har saknat. I år är de tillbaka med en stor parad längs Avenyn och konsert på Götaplatsen med 120 körsångare.

2023-11-16 | 1 min läsning
Julsäsongen startar i Göteborg
Helgen 18–19 november öppnar Jul på Liseberg och vid Gunnebo Slott tänds ljusupplevelsen Winter lights. Det blir starten för årets julsäsong som varje år lockar mänger av besökare till staden.

Förutom Jul på Liseberg som lockar många bjuds det på en mängd julmarknader i Göteborg fram till jul.

18 november smyger man även igång julen på Krokslätts Fabriker med matkonst, godis, hantverk, foodtrucks och ölbryggare. 25 november är det vegansk julmarknad på Ringön. Här finns utställare från regionen med hantverk och lokalt producerad mat.

Handboll och hockey

En nyhet bland årets decemberevenemang är att Göteborgs Lucia sprider julkänsla på Avenyn tillsammans med en parad av både klassiska och nya fordon från World of Volvo. Den startar klockan 17 på luciadagen 13 december.

Förutom alla evenemang med julkoppling får idrottspubliken flera högtidsstunder. VM i handboll för damer spelas i Scandinavium 1–11 december och JVM i ishockey spelas 26 december–5 januari.Prenumerera så du inte missar något nytt!