Foto: Trafik Göteborg

2024-02-27 | 2 min läsning
Kolhamnsgatan stängs – räkna med köer vid Eriksbergsmotet
På måndag 4 mars stängs Kolhamnsgatan för trafik norrut. 4 april stängs även Cronackersbron mot Lindholmen. Det innebär risk för kö vid Eriksbergsmotet och trafikanter uppmanas undvika rusningstid eller välja andra vägar.

Ombyggnaden av Eriksbergsmotet görs för att öka säkerheten och förbättra framkomligheten på Lundbyleden. Bland annat ska trafiken underlättas av en ny rondell och trafikljuset i korsningen Inlandsgatan-Lundbyleden, som i dag utgör en olycksrisk, ska tas bort.

Risk för köer under rusningstrafik

Inlandsgatan är stängd sedan i höstas. Nu väntar ytterligare två avstängningar. Först ut är Kolhamnsgatan som stängs norrut mellan 4 mars och 10 juli. Trafiken kommer ledas om via Säterigatan med hjälp av skyltning.

– Vi stänger av vägen för att kunna bredda avfarten från Lundbytunneln mot Eriksberg. Det är också på denna avfart som vi kan förvänta oss en del köer under rusningstid, säger Elin Nordstrand, projektledare på Trafikverket.

Även Cronackersbron stängs av

En månad senare stängs Cronackersbron för fordonstrafik i riktning mot Lindholmen. Trafiken leds om via Nordviksgatan. Avstängningen gäller mellan den 4 april och den 1 juni, men påverkar inte cyklister eller fotgängare. Inte heller trafikanter i motsatt riktning.

Avstängningarna gör att områdets trafikanter får räkna med köer. Trafikverkets rekommendation är därför att under den här perioden undvika rusningstid eller välja andra resvägar och färdsätt.

Kolhamnsgatan stängs för norrgående trafik.Prenumerera så du inte missar något nytt!