2024-02-09 | 4 min läsning

​​​​​​Kulturhus och museer listar sina sportlovsaktiviteter

Stenålderslov på stadsmuseet i Göteborg. Foto:Kristin Lidell. Fotografens namn ska anges vid publicering.
2024-02-09 | 4 min läsning
​​​​​​Kulturhus och museer listar sina sportlovsaktiviteter
Spela teater på Stadsbiblioteket, rappa på Kulturhuset Kåken, upptäck mossornas värld på Göteborgs Konsthall och fira stenålderslov på Göteborgs stadsmuseum. Det finns massor att göra och uppleva för barn och unga på sportlovet, spana in hela listan här!

Stadsbiblioteket

Drömmer du om att få spela teater? Förverkliga din dröm under lovet! Stadsbiblioteket arrangerar tre tillfällen där du som är mellan 9–12 år får testa olika teaterövningar och spela teater med andra. Grupperna leds av blivande teaterlärare från Högskolan för scen och musik. Det är ett begränsat antal platser och du måste anmäla dig i förväg.

Stadsbibliotekets Unga-avdelning anordnar två tv-spelsturneringar under sportlovet. På tisdag den 13 feb är det FIFA-turnering och på torsdag den 15 feb är det NBA-turnering. Vi spelar på Playstation 4 och 5. Finalerna spelas på storbildsskärm. Turneringarna har ett begränsat antal platser som du måste anmäla dig till i förväg.

Fri entré för barn och unga under 20 år till Göteborgs museer. Konsthallen har fri entré för alla. Observera att museer och konsthall har stängt på måndagar.

Kulturhuset Bergsjön

Vill du ge lite extra omtanke till någon du tycker om på Alla hjärtans dag? Kulturhuset Bergsjön arrangerar Alla hjärtans dag-pyssel där du kan göra kort och presenter till dina nära och kära.

Behöver du hjälp med dina läxor? På flera bibliotek och kulturhus kan du få stöd under lovet. På Kulturhuset Bergsjön är det en läxhjälp särskilt för matte och fysik på måndag den 12 feb. På tisdagen den 13 feb är det läxhjälp i alla ämnen.

Göteborgs Konstmuseum. Foto: Kristin Lidell. Fotografens namn ska anges vid publicering.

Friskväderstorgets bibliotek

På Friskväderstorgets bibliotek kan du testa på origami – att vika tredimensionella figurer av papper. Konsten att vika papper härstammar från Ostasien och har en över tusen år lång historia.

Blå Stället

På Blå Stället kan du som är 8–14 år testa på stop motion-animation­. Du får hjälp av en handledare på plats och du har möjlighet att testa på olika tekniker och material – bara fantasin sätter gränser!

Kulturhuset Kåken

För barn mellan 10–12 år som tycker om musik och rap arrangerar Kulturhuset Kåken två rap-workshops på måndag den 12/2. Här får du testa på att rappa och skriva egna texter. Workshopen avslutas tillsammans med en trygg cypher (en freestyle tillsammans där man turas om att rappa). Det är ett begränsat antal platser och du måste anmäla dig i förväg.

Torslanda bibliotek

Torslanda bibliotek får besök av läshunden Canon på onsdag den 14 feb. Ta med din favoritbok eller låna en på biblioteket, läs sedan högt för Canon! Föranmälan krävs, varje barn får ca 10–15 minuter var med Canon.

Frilagret

Frilagret är ett kulturhus dit alla är välkomna oavsett ålder. På onsdag den 14 februari kan du testa på luffarslöjd i Frilagrets skaparverkstad Frilabbet. Med ståltråd och tång kan du skapa allt från skulpturer och prydnader till bruksföremål.

Göteborgs Stadsmuseum

Stadsmuseet bjuder på stenålderslov med stenålderssnack. Stadsmuseets utställning Spåren talar har fått besök av ett av Sveriges äldsta skelett och under lovet kommer du få möjlighet att klappa stenålderssaker, ställa frågor kring livet på stenåldern, hälsa på stenåldersskelettet och pyssla i museets studio.

På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du se bilder och höra berättelser om hajar, sjöodjur och djuren i djupet. Foto: Shutterstock

Röhsska museet

Låt fantasin blomma ut på lovet! I samarbete med organisationen Majblomman får du skapa en alldeles egen blomma på Röhsska museet. Om du vill får du skicka in ditt förslag på hur nästa års blomma ska se ut till Majblomman.

Sjöfartsmuseet Akvariet

Välkommen på tre spännande familjeföredrag under lovet. Museets pedagoger visar bilder och berättar om hajar, sjöodjur och djuren i djupet. Passa även på att besöka Akvariets hajsystrar Hajdi och Vega!

Göteborgs Konsthall

Välkommen att upptäcka mossornas värld på Göteborgs Konsthall i samarbete med Göteborgs botaniska trädgård. Du får undersöka mossa genom både konsten, luppen och ditt eget skapande i konsthallens öppna verkstad.

Foto: Henrik Zeitler

Göteborgs konstmuseum

På Göteborgs konstmuseum får du färgsätta en egen tygpåse och ta med dig hem. Tillsammans med museets pedagoger hittar du inspiration i konstverken på museet och undersöker form och färg.

Hitta fler aktiviteter i Götebogs Stads kalendariumPrenumerera så du inte missar något nytt!