Foto: Johan Flanke

2024-01-25 | 2 min läsning
Låna släp gratis på Kretsloppsparken i Alelyckan  
Nu kan du låna ett bilsläp gratis vid Kretsloppsparken i Alelyckan. Det som kan kosta är försäkring och bokningsavgift.

– Detta är en billig service till göteborgare. Många behöver ett släp för att köra saker till Kretsloppsparken eller för att köpa saker i någon av butikerna i Kretsloppsparken, men det går att låna ett släp av andra anledningar också, säger Per Hogedal, enhetschef för enheten Återvinning och återbruk.

Per Hogedal,

Per Hogedal

 Det handlar om två släp som står på parkeringsplatsen vid infarten till Kretsloppsparken, som drivs av Kretslopp och vatten. Ett släp är täckt och ett släp är öppet med galler runt.

“Detta är ett hållbarhetsarbete”

Uthyrningen görs i samarbete med företaget Freetrailer. Den som vill låna något av släpen bokar och betalar via Freetrailers app.

– Jag ser detta som ett sätt för oss att bidra till delningsekonomin, säger Per Hogedal.

Låna släp på Kretsloppsparken

Att låna något av släpen som står utanför Kretsloppsparken under en dag är gratis. Att reservera ett släp i förväg och att försäkra släpet kostar pengar. Om man önskar använda släpet en andra dag kostar det också.

Mer information om lånevillkor finns på freetrailer.com.

– Varför ska man äga ett släp själv när det går att dela ett släp med andra? Detta är ett hållbarhetsarbete, säger Johan Wijkander, nordisk regionchef för Freetrailer.

Johan Wijkander.

I Kretsloppsparken finns en återvinningscentral, butiken Återbruket som säljer begagnat byggmaterial, verktyg och elektronik, Returhuset och en second hand-butik som Stadsmissionen driver.

I Returhuset renoveras cyklar som sedan säljs och i caféet säljs ekologisk mat som tillagas på plats. Vissa av råvarorna kommer från Returhusets egen trädgård.

Ännu en anledning till att besöka Kretsloppsparken

I Återbrukets kassa står Stig Forsman. Han har fått frågor från kunder om det går att hyra en släpvagn.

– Då berättar vi att det är möjligt att låna ett släp, säger han.

– Släpen blir ännu en anledning för göteborgare att komma till Kretsloppsparken, säger Per Hogedal.

Sedan starten i mitten av december 2023 har släpen varit uthyrda flera gånger varje dag.Prenumerera så du inte missar något nytt!