Länsmansgårdens kyrka

2024-04-22 | 1 min läsning
Länsmansgårdens kyrka blir ny mötesplats
Det kommunala bolaget Göteborgslokaler köper Länsmansgårdens kyrka. Visionen är att skapa en öppen och inkluderande mötesplats för alla som bor i området.

Göteborgslokaler tar över Länsmansgårdens kyrka av Lundby församling i början av december i år. Köpet är en del i Göteborgslokalers satsning på att stärka och utveckla Biskopsgården. Redan idag äger bolaget Länsmanstorget där kyrkan ligger.

Vill bidra till en positiv utveckling

 – Genom att köpa Länsmansgårdens kyrka kan vi ta hand om hela platsen och göra det till en bra handels- och mötesplats i Norra Biskopsgården. På det här sättet är vi med och kan fortsätta att bidra till en positiv utveckling av staden, säger Catharina Sundberg, fastighetschef på Göteborgslokaler.

Länsmansgårdens kyrka är cirka 555 kvadratmeter och står på mark som ägs av Göteborgs Stad.

I går söndag 21 april hölls en sista gudstjänst i kyrkan och i samband med det togs kyrkorummet ur bruk.

Att ta ett kyrkorum ur bruk

För att en privatperson, organisation eller företag ska kunna ta över ett kyrkorum, måste det avsakraliseras. Det görs i en mässa som präglas av tacksamhet för det som skett på platsen. Efter gudstjänsten går församlingen ut ur kyrkan tillsammans och personal låser dörren utifrån.Prenumerera så du inte missar något nytt!