Foto: Hanna Brage

2019-10-28 | 2 min läsning

Läsning på schemat på Kärraskolan

I förra veckan var det läsvecka på Kärraskolan. ”En del elever förstår inte vad de läser. När de får prata med sina klasskompisar om boken tar de lättare till sig innehållet och förstår vad boken handlar om”, säger Madeleine Svensson, förstelärare på Kärraskolan.

– Vi har läst flera gånger per dag. Eleverna har arbetat i grupper och läst olika böcker. När en grupp har läst klart får de prata och diskutera boken. När de pratar med varandra förstår de också vad de har läst, berättar Madeleine.

Får eleverna att intressera sig för läsning
– Min klass gillar att tänka tillsammans, därför är det perfekt att de i grupp kan prata om böckerna de har läst. Dessutom har vi böcker för olika nivåer. Det ska finnas en bok för alla, då blir det likvärdigt, fortsätter Madeleine.

Invigning av bibliotek och besök av författare
Under fredagen invigdes också Kärraskolans bibiliotek, eller mediatek som skolan kallar det.

– Vi valde just det datumet för att det var i anslutning till läslovet, vecka 44. Dagen till ära hade vi bjudit författaren Camilla Brinck till skolan för att tillsammans med oss inviga mediateket och för att prata med eleverna om läsning och skrivande, säger Estera Brändstöm, rektor på Kärraskolan F-3.

– Vi har läst många böcker den här vecka, säger en av eleverna på Kärraskolan.

En annan elev berättar om en historia hon har skrivit:

– Jag har skrivit en bok om onda glasbarn som försöker leta upp diamanter.

Foto: Hanna Brage



Prenumerera så du inte missar något nytt!