2024-02-19 | 2 min läsning

Liseberg vill återuppbygga Oceana

Foto: Jesper Wiberg
2024-02-19 | 2 min läsning
Liseberg vill återuppbygga Oceana
Lisebergs styrelse beslutade i fredags att starta processen för att återuppbygga vattenlandet Oceana efter branden.

Beslutet togs på ett extrainsatt styrelsemöte då styrelsen också fick information om att personen som varit rapporterad saknad efter branden hittats avliden.

– Det är med stor sorg styrelsen tagit emot beskedet om att branden med all sannolikhet tog Patrik Gillholms liv. En förlust av liv sätter allt i perspektiv, och våra tankar går till Patriks familj och nära, säger Lisebergs styrelseordförande Kurt Eliasson (S).

Styrelsen lyfter räddningstjänstens stora insats och samverkan med Oceana-projektets övriga intressenter sedan branden bröt ut i måndags.

– Vi har känt ett fantastiskt stöd från alla inblandade. Den kärlek göteborgarna och hela Sverige visat projektet och Liseberg i den här svåra stunden har varit ovärderlig, säger Kurt Eliasson.

Enhälligt beslut

Styrelsen var enig om beslutet om återuppbyggnad

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och Lisebergs Jubileumsprojekt är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning. Därför har styrelsen enhällig fattat beslut om att ge Lisebergs ledning i uppdrag att utreda och starta upp planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, säger Kurt Eliasson.

– Den senaste veckan har Lisebergs krisledning haft fullt fokus på krisens akutskede. Nu rör vi oss långsamt framåt, och vi vill som enig styrelse ändå tidigt vara tydliga med våra intentioner, avslutar han.

Läs mer:  LisebergPrenumerera så du inte missar något nytt!