2024-03-26 | 2 min läsning

Maritiman bjuder på äventyrligt påsklov till sjöss

Foto: Maritiman
2024-03-26 | 2 min läsning
Maritiman bjuder på äventyrligt påsklov till sjöss
Fartygsmuseet Maritiman öppnar för säsongen under påsklovet. Fredag 29 mars startar den spännande veckan som bjuder på utställningar och olika äventyrliga aktiviteter för hela familjen.

Ett tyngre inslag är utställningen Meanwhile in Mariupol, som är en fristående fortsättning på utställningen Meanwhile in Ukraine. Här skildras sex kvinnors gripande krigsupplevelser i den ukrainska hamnstaden Mariupol genom foton tagna av dem själva och journalisten Viacheslav Tverdokhlib.

Viktig utställning om krigets lidanden

– Jag kan verkligen tipsa om att besöka dessa två högaktuella utställningar, de uppvisar en viktig gestaltning av de prövningar och lidanden som människor i krigszoner står inför varje dag, säger Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

Från utställningen Meanwhile in Ukraine. Foto: Maritiman

Påsklovspyssel och fartygsvandringar

Maritiman bjuder bland annat också på äventyrliga fartygs- och sagovandringar och pysselbord i kalasmässen på jagaren Småland.

Tim och Virvelina. Foto: Maritiman

– Vi ser att intresset för att skapa med händerna är stort bland de yngre besökarna, därför satsar vi på påsklovspyssel. Barnen kan också se fram emot Tim och Virvelinas häftiga experiment i havslabbet varje dag kl. 14, säger Emelie Leetmaa.Prenumerera så du inte missar något nytt!