2024-03-27 | 2 min läsning

Nadica är stolt handledare till Göteborgsjobbare

Nadica Vukosavljevic.
2024-03-27 | 2 min läsning
Nadica är stolt handledare till Göteborgsjobbare
Nadica Vukosavljevic på Kvibergs vård- och omsorgsboende är handledare för Göteborgsjobbare, ett uppdrag hon aldrig ångrat att hon tog.

– Jag känner mig stolt och nöjd över det vi gör här i Kviberg och jag känner att jag gjort ett gott jobb när någon utvecklas och går vidare till ett eget jobb, säger Nadica.

Göteborgsjobb är Göteborgs Stads arbetsmarknadsanställningar, det vill säga en tillfällig anställning för göteborgare som av olika anledningar har svårt att ta sig in på den vanliga arbetsmarknaden.

Kvibergs vård- och omsorgsboende är en av flera arbetsplatser inom Göteborgs Stad som valt att regelbundet välkomna Göteborgsjobbare in i sin verksamhet. På äldreboendet finns fyra avdelningar som alla kontinuerligt tar emot var sin göteborgsjobbare.

”Jag och personalen är verkligen ett team”

Nadicas handledaruppdrag innebär bland annat att introducera de nya Göteborgsjobbarna, se till att det finns passande arbetsuppgifter, vara ett kontinuerligt stöd och se till att arbetet följs upp.

Göteborgsjobb

  • Är Göteborgs Stads arbetsmarknadsanställningar
  • Människor som står utanför arbetsmarknaden kan få ett tidsbegränsat arbete inom en verksamhet i Göteborgs Stad
  • Göteborgsjobbare anställs av förvaltningen arbetsmarknad och vuxenutbildning, men jobben finns på olika arbetsplatser i Göteborgs Stads verksamheter, allt från förskola till äldrevård och administration

Läs mer: Göteborgsjobb

– Jag har ett stort ansvar för att de som kommer hit har det bra hos oss. Men jag och personalen är verkligen ett team i detta. Vi har ett gemensamt uppdrag och medarbetarna tar ett enormt ansvar för att de som kommer hit också blir en del av gruppen, säger hon.

Nadica menar att det är en win-win-situation att ta emot en Göteborgsjobbare. För medarbetarna är ett par extra händer i verksamheten guld värda och det skänker perspektiv att få in människor i arbetsgruppen som har andra bakgrunder.

De flesta har gått vidare till vanliga jobb

Men främst handlar det förstås om att ge en människa möjligheten att utvecklas och ta sig vidare i yrkeslivet.

– De flesta som har varit hos oss har sedan gått vidare till vanliga anställningar hos andra arbetsgivare. Det är ju målet och det är underbart när det sker, även om vi saknar dem oerhört när de slutar. De gör ett fantastiskt jobb medan de är här.

Skräddarsydd handledarutbildning

För den som är handledare för Göteborgsjobbare erbjuder Göteborgs Stad en skräddarsydd handledarutbildning. Den är framtagen för just de som handleder Göteborgsjobbare och erbjuds gratis av arbetsmarknad och vuxenutbildning, via en upphandlad leverantör.Prenumerera så du inte missar något nytt!