2024-02-01 | 2 min läsning

Nu öppnar ansökan till sommarjobb i Göteborgs Stad

2024-02-01 | 2 min läsning
Nu öppnar ansökan till sommarjobb i Göteborgs Stad
1 till 29 februari är det dags för Göteborgs nior och gymnasieelever att söka sommarjobb i Göteborgs stad. Behöver du hjälp med din ansökan? Kom till någon av stadens framtidshubbar på informationsträff.

Förra sommaren fick 5 200 ungdomar chansen att prova på att jobba inom Göteborgs Stad. Bland annat arbetade de på förskolor, inom äldreomsorgen, med städ eller uteskötsel. Men det fanns också möjlighet att jobba inom allt från kundservice till bibliotek och simhallar.

Även i år kommer tusentals jobb att lottas ut bland de ungdomar som söker de kommunala sommarjobben. Anna Loberg, enhetschef på förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning, vill att alla ska få en likvärdig chans att söka och därför görs ansökningen så enkel som möjligt.

Anna Loberg, enhetschef på förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning.

– Vi skickar ut vykort till alla som är behöriga att söka och sätter även upp affischer i skolor och på fritidsgårdar. Där finns en QR-kod som gör det lätt att söka via sin mobil, säger hon.

Få hjälp på framtidshubbarna

Nytt för 2024 är informationsträffar på stadens framtidshubbar. Här kommer det gå att ställa alla tänkbara och otänkbara frågor om sommarjobben – och även få hjälp med själva ansökan.

Informationsträffar på framtidshubbarna

1 februari Framtidshubben Biskopsgården, Godvädersgatan 24
6 februari Framtidshubben Bergsjön, Rymdtorget 4
8 februari Framtidshubben Hammarkullen, Hammarkulletorget
13 februari Framtidshubben Lövgärdet, Paprikagatan 30
15 februari Framtidshubben Frölunda, Näverlursgatan 30

Tid: Alla träffar äger rum klockan 16-18.

Läs mer: 

– Det handlar om att underlätta för ungdomarna och även säkerställa att informationen når ut. Dessutom hoppas vi på att nå ut till personer vi kanske inte skulle ha nått annars, säger Anna Loberg.

Söka kan alla som är folkbokförda i Göteborg, högst 19 år och går i nian, första eller andra året på gymnasiet eller på språkintroduktion. Du kan även vara inskriven i det kommunala aktivitetsansvaret.

Ger inblick i vuxenlivet

Anställningen varar i två eller tre veckor och en arbetsdag är sex till åtta timmar lång.

– Sommarjobben är ett bra sätt att få känna på arbetslivet, tjäna egna pengar och få inblick i vuxenlivet. Samtidigt som det är en viktig socialt förebyggande insats för staden, säger Anna Loberg. Prenumerera så du inte missar något nytt!