2023-08-15 | 2 min läsning
Nu öppnar nya is- och sporthallen i Kvibergs Park
Kvibergs Park är ett av Sveriges mest variationsrika områden för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Nu är den nybyggda is- och sporthallen redo att tas i bruk. I ishallen blir det föreningsträning under hösten, och sporthallen funkar för både mindre och större evenemang.

I Kvibergs Park finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter, motion och nöjen. Här kan du spela beachvolleyboll på vintern och åka längdskidor på sommaren. Här finns också gym, idrottshall, fotbollshall, massvis med fotbollsplaner, hinderbana, temalekplats med mera. Nu är det senaste tillskottet redo att användas – en kombinerad is- och sporthall.

Den kombinerade anläggningen ligger precis nedanför Prioritet Serneke Arena och består av två fullstora sporthallar och en ishall. Sporthallarna kommer att ha plats för både träning, matcher och evenemang och ska kunna slås ihop till en arena med plats för 1 500 åskådare vid idrottsevenemang och 2 500 åskådare vid kulturevenemang.

– Tiderna är attraktiva och hallarna är fullbokade hela hösten av föreningar. Förutom de föreningar som kommer att ha sitt kansli i hallen – Kvibergs handboll och Utbynäs SK innebandy – är det bland annat återkommande basketklubbar och IFK Göteborg futsal som kommer att träna i sporthallarna, säger Mats Andersson, Teamledare Öster & Hisingen på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

Plats för 300 åskådare

Ishallen ersätter Isdala ishall i Kortedala, som stängde sin verksamhet i april. Den nybyggda ishallen i Kviberg Park är en träningshall med plats för cirka 300 åskådare och kommer vara anpassad för ishockey, konståkning, kälkåkning och allmänhetens skridskoåkning. Konståkningsförbundet kommer att ha sitt kansli här. Även hockeyklubben Göteborgs IK har flyttat kansli och träningsverksamhet till Kvibergs Park.

– Göteborgs IK har tidigare hållit till i Isdala ishall i Kortedala. De ser väldigt mycket fram emot att komma hit där allt är nytt och fräscht. De tycker det är jättefint och att det finns bra lösningar för dem, säger Mats Andersson.

Föreningarna har redan börjat flytta in i anläggningen och inom de närmaste veckorna öppnar ishallen och sporthallarna för träning. Allmänhetens åkning i ishallen kommer dock inte att kunna starta på hösten som den vanligtvis gör. Anledningen är att klubbar från andra delar av staden måste träna i ishallen under hösten.

– Planen är att allmänhetens åkning ska finnas i början av nästa år när ishallen i Slottsskogen öppnar.

Solceller och sedumtak

Den nya arenan är till stor del byggd i trä, vilket ger ett modernt och varmt intryck. De kraftiga limträbalkarna förstärker intrycket och är ett mer klimatsmart alternativ till många andra byggmaterial. På anläggningens tak finns både solceller och sedumtak. Sedumtaket lades innan sommaren och fördröjer vattenflödet vid kraftiga regn och gynnar den biologiska mångfalden i området.

Innanför receptionen i foajén finns en kaféteria, som ska klara större publika evenemang och som ska kunna delas av till två mindre serveringar när det pågår flera matcher i hallen.

Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningenPrenumerera så du inte missar något nytt!