Slottskogens ishall. Foto: Maria Blomstrand

2023-12-21 | 2 min läsning
Nu står Slottsskogens ishall klar
När vintersäsongen för is-sporterna är i full gång står äntligen den efterlängtade ishallen i Slottsskogen klar. Ishallen blir en mötesplats för föreningslivet och är främst till för breddidrotten.

På uppdrag av idrotts- och föreningsförvaltningen har Higab uppfört Slottsskogens ishall som ersätter Slottsskogsrinken. Ishallen är främst anpassad för konståkning, teamåkning, ishockey och parasporter på is.

Öppnar med Junior-VM i ishockey

Ishallen öppnar med ett Junior-VM i ishockey som startar den 26 december. Därefter är planen att anläggningen ska öppna för föreningsträning.

– Det är en ny ishall som precis slutbesiktigats och det är många som har jobbat hårt för att få allt klart i tid. Ishallen blir viktig för Frölunda Hockey som tillfälligt ska flytta över från Frölundaborg för att göra plats för matcher i hallen under JVM. Men även som träningsarena för flera av JVM-lagen, säger Per Tedenrud, enhetschef på idrotts- & föreningsförvaltningen.

I den nya ishallen finns omklädningsrum och förråd i samma byggnad, viket inte fanns i Slottsskogsrinken. Här finns även kafé och en läktare som rymmer cirka 400 åskådare. Det möjliggör för föreningarna att anordna tävlingar och andra publika evenemang.  

Anläggningen har byggts på samma plats som Slottsskogsrinken. 

– För föreningslivet kommer den nya ishallen betyda jättemycket, säger Per.  

Fokus på att skapa moderna och funktionella isytor

De senaste åren har Göteborgs Stad fokuserat på att förbättra eller ersätta befintliga isanläggningar. Ruddalens bandybana har byggts om till en 6900 kvadratmeter stor ishall. I oktober öppnade den nyrenoverade skrinnarhallen med tre olika isytor – en isoval, en isrink och en ny öppen isyta på 2100 kvadratmeter. Inom planperioden 2021–2025 ingår även en ishall som ska ersätta Rambergsrinken. Ytterligare en ishall ska byggas, som ska driftsättas och vara klar senast 2026.

På längre sikt planeras även nya ishallar i Örgryte-Härlanda, Ringön, samt Torslanda/Björlanda.  Prenumerera så du inte missar något nytt!