Foto: Trafikverket

2023-12-04 | 1 min läsning
Ny bro i Björlanda öppnar för trafik
Onsdag 6 december öppnar en ny bro i Björlandamotet och skapar bättre trafikflöde i korsningen Hisingsleden-Björlandavägen. Resten av den nya trafikplatsen öppnar den 22 december.

Från den 6 december behöver inte trafiken på Hisingsleden och Björlandavägen längre samsas i korsningen, när en ny bro i Björlandamotet öppnar för trafik.

– Det kommer leda till en trafiksäkrare miljö och framför allt ett bättre trafikflöde, säger Stefan Jiverö, projektledare på Trafikverket.

För den som kör från Volvoområdet till Hisingsleden norrut kommer det innebära att det även blir möjligt att köra via Kålseredsmotet.

Måste vända i rondellen

Det pågår fortfarande arbete under bron, vid rondellen, som påverkar den västgående trafiken. I korsningen går det inte att köra söderut på Hisingsleden och trafiken hänvisas att vända i rondellen vid Sörredsvägen för att nå Hisingsleden.

Hela Björlandamotet öppnar den 22 december. Undantaget är gång- och cykelbanan längs Hisingsleden som väntas bli klar under våren 2024.Prenumerera så du inte missar något nytt!