2024-06-04 | 2 min läsning

Ny film skildrar 400-årsjubileet på tio minuter

Filmen Berättelsen om Göteborgs 400-årsjubileum berättar om den tio år långa stadsutvecklingsresan på tio minuter.
2024-06-04 | 2 min läsning
Ny film skildrar 400-årsjubileet på tio minuter
Grattis Göteborg! Idag fyller staden 403 år. Göteborg & Co firar med att sprida filmen Berättelsen om Göteborgs 400-årsjubileum.

Den 4 juni 1621 fick Göteborg sina stadsprivilegier och det firades stort under jubileumsåret 2023.

På sin hemsida berättar Göteborg & Co om firandet och resan dit. Här finns bland annat boken Göteborgs 400-årsjubileum i bilder och en tio minuter lång film. I filmen får tittarna följa med hela vägen från vision till verklighet och ta del av de värden som 400-årsjubileet har skapat för framtiden.

Jubileum som skapat många minnen

– Filmen är ett sätt att fira vår stad, både vår historia och framtid. Den sätter verkligen ljuset på allt det fantastiska göteborgarna har skapat tillsammans under den här tio år långa stadutvecklingsresan. Både när det gäller fysiska avtryck, men också känslomässigt med alla gemensamma minnen, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Therese Brusberg är chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co. Foto: Camilla Sundberg

Filmen ska spridas i sociala medier

Förutom att filmen Berättelsen om Göteborgs 400-årsjubileum finns på hemsidan, kommer den också att publiceras i sociala medier. Och Therese Brusberg hoppas att så många som möjligt ska sprida den vidare.

– Det är ju väldigt många göteborgare som har deltagit i firandet på olika sätt och även varit med och skapat jubileumssatsningarna runt om i staden. Jag hoppas att de som ser filmen ska känna stolthet. Med jubileet har vi skapat historia, säger hon.

Här kan du kolla på Youtubefilmen om Göteborgs 400-årsjubileum!Prenumerera så du inte missar något nytt!