2023-10-27 | 2 min läsning

Ny is- och sporthall invigs i Kvibergs park

2023-10-27 | 2 min läsning
Ny is- och sporthall invigs i Kvibergs park
Kvibergs Parks is- och sporthall invigs på torsdag 2 november. Det blir prova-på aktiviteter, ansiktsmålning, minimässa och allmänhetens åkning.

– Det känns bra att vi tillsammans med föreningarna får inviga denna fina anläggning, säger Therese Hivell, tillförordnad enhetschef för Kvibergs parks is- och sporthall på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Anläggningen är 11 800 kvadratmeter och består av en ishall och två fullstora sporthallar som kan slås ihop till en stor sporthall vid evenemang. Här finns också kafé, mötesrum och föreningskanslier.

Invigning Kvibergs parks is- och sporthall

När: Torsdag 2 november kl 15, anläggningen öppnar för besökare klockan 14.30
Var: Kvibergs Port 6, närmaste hållplatser: Kvibergsskolan (buss) och Kviberg (spårvagn)
Ur programmet: invigningsceremoni med invigningstalare Bettan Andersson, ordförande i idrotts- och föreningsnämnden och Johan Sävhage, förvaltningsdirektör på idrotts- och föreningsförvaltningen, prova-på aktiviteter, allmänhetens åkning, ansiktsmålning och minimässa där föreningarna visar upp sina verksamheter. Ta med egna skridskor om du vill åka, det finns bara ett fåtal par att låna på plats.

Alla aktiviteter är gratis.  Kafét är öppet klockan 14.30-18.00

Läs mer: Hela programmet för invigningen

Upp till 2500 åskådare

– Den stora sporthallen kan delas upp i tre sektioner med hjälp av skiljeväggar så att ytan kan nyttjas mer effektivt. Det finns även teleskopläktare som gör att vi kan ta in upp till 2500 åskådare vid kulturevenemang, säger Therese Hivell.

Det är flera föreningar som har kanslier i anläggningen, bland annat Göteborgs ishockeyklubb (GIK), Kvibergs HK och Utbynäs SK innebandy.

Ishallen är en träningshall med plats för upp till 300 åskådare. Den ersätter Isdala ishall som håller på att rivas för att ge plats åt en simhall.

Välkommet tillskott

Det är ont om både isytor och sporthallar i Göteborg och anläggningen är därför ett välkommet tillskott.

– En del av föreningsträningen flyttar från Kvibergs parks ishall när Slottsskogens ishall öppnar vid årsskiftet och då kan vi öppna för allmänhetens åkning här, säger Therese Hivell.

Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningenPrenumerera så du inte missar något nytt!