Nya anpassade lägenheter stärker skyddet för våldsutsatta
– Utökningen av fler lägenheter gör att vi ännu bättre kan möta behovet hos personer med särskilda behov och som av olika anledningar inte kan bo i vårt gemensamma boende. Det kan i vissa fall röra sig om personer som är extra såbara och därför behöver särskilda anpassningar, säger Lena Magnusson, enhetschef Kriscentrum för kvinnor.
Utökningen ger möjlighet att erbjuda platser för personer med funktionsnedsättning som behöver behov av personlig assistent, äldre personer som behöver hemtjänst, kvinnor med många barn samt hbtqi-personer.
Socialtjänsten beslutar
Lägenheterna erbjuds också till våldsutsatta män som behöver skydd. Här finns personal tillgänglig dygnet runt och de boende får stöd och hjälp, både psykologiskt och rent praktiskt.
Det är socialtjänsten som beslutat om plats vid det skyddande boendet.
– Vi har ett högt tryck på våra platser och personer som behöver stöd och skydd. Det här är något vi arbetat för en lägre tid. Eftersom vi ställer höga krav på dessa boenden både utifrån säkerhet och storlek och tillgänglighet gör att vi är så glada att de äntligen finns på plats, säger Lena Magnusson.
Kriscentrum för kvinnor är en verksamhet för sig som är kvinna och är utsatt för hot eller våld från din partner eller från någon du haft en relation med. Verksamheten erbjuder skyddat boende och stödjande samtal. Det går att kontakta verksamheten dygnet runt året om. För män som har problem i sina nära relationer finns Kriscentrum för män.
Är du utsatt för hot eller våld från din partner eller tidigare partner, eller från någon du haft en relation med kan du kontakta Kriscentrum.
Telefon 031 -367 93 04, för tidsbokning till samtalsmottagningen telefontid 8.30-9.30 måndag – torsdag
Jourtelefon för stöd och rådgivning dygnet runt 031 – 367 93 80
Göteborgs Stad: Kriscentrum för kvinnor
Göteborgs Stad: Kriscentrum för män
Har du frågor om Kriscentrum för kvinnor eller de nya lägenheterna? Kontakta;
Lena Magnusson, 031-367 93 79