Luciaparaden avslutas på Götaplatsen.

2023-12-08 | 2 min läsning
Premiär för Göteborgs Luciaparad
Göteborgarna kan i år ta del av en ny jultradition. På onsdag 13 december är det premiär för Göteborgs Luciaparad på Avenyn.

Göteborgs Luciaparad kommer att börja klockan 17 vid Kungsportsavenyn 1 för att sen ta sig längs med Avenyn. Paraden avslutas vid Götaplatsen med en stämningsfull konsert klockan 17:30.

120 musikelever från Hvitfeldtska

Det är Göteborgs Lucia som kommer att framföra konserten. Kören består av 120 musikelever från Hvitfeldtska gymnasiet.

Göteborgs Lucia består av 120 musikelever från Hvitfeldtska gymnasiet.

Själva fordonsparaden, som kommer att bära Lucia, är World of Volvo med och bidrar till. Det blir en blandning av veteranfordon och nya bilar.

– Jag tror att det blir magiskt med så många som 120 musikelever som kommer att sprida julkänsla på Götaplatsen på Lucia. Extra kul att de kommer att skrida fram längs Avenyn i en parad med både gamla och nya Volvofordon, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

“En fantastiskt stämningsfull tradition”

Jessika Wassberg, vd och centrumledare för Avenyföreningen, hoppas att detta kan bli en ny jultradition för göteborgarna där man kan finna gemenskap.

– Göteborgs Lucia är en fantastiskt stämningsfull tradition och vi är glada att Avenyn och ikoniska Götaplatsen är skådeplats för konserten och paraden, säger Jessika Wassberg.

Evenemanget är ett samarbete mellan bland annat Avenyföreningen, World of Volvo och Göteborgs Lucia. Paraden är gratis för alla.Prenumerera så du inte missar något nytt!