Regnbågshuset i Göteborg inspirerar Europaparlamentet
Syftet med seminariet var att fördjupa förståelsen för hur EU och medlemsländernas myndigheter kan främja skapandet av trygga mötesplatser för hbtqi-personer.
På seminariet lyfte Anna Hildesson och Angelica Löwdin inspirerande exempel på hur olika samhällsaktörer i Göteborg engagerat sig i Regnbågshusets framväxt.
Inflytande och delaktighet
Seminariet var inte bara en möjlighet att dela erfarenheter och insikter, utan också en chans att belysa hur Göteborgs hbtqi-community aktivt har påverkat utformningen av Regnbågshuset.

Foto: Helena Silvertid
— Det var så roligt att både bli inbjuden och känna vilket stort intresse det finns för verksamheten. Det var en ära att berätta om hur vi med så hög grad av inflytande och delaktighet från hbtqi-communityt lyckats få till en så bra och uppskattad mötesplats, säger Anna Hildesson.
Stort intresse och engagemang
I det fullsatta mötesrummet fanns ett stort engagemang för frågor om hur man kan arbeta framgångsrikt med hbtqi-frågor i samhällen där det finns motstånd.
— Jag berättade om Regnbågshusets framväxt och lyfte några viktiga aspekter kring möjliggörandet av mötesplatsen. Under arbetets gång har det funnits ett stort engagemang och stöd från politiken, förvaltningen för demokrati och medborgarservice och framför allt från Göteborgs hbtqi-community, säger Anna Hildesson.
Regnbågshuset
- Göteborgs Stads mötesplats för hbtqi-personer
- Drivs och samordnas av förvaltningen för demokrati och medborgarservice som tillhandahåller lokaler
- Alla aktiviteter i skapas av, med och för hbtqi-communityt
Läs mer: Regnbågshuset