Ombyggnaden av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Foto: Trafik Göteborg

2024-06-06 | 2 min läsning
Risk för köer när av- och påfart stängs i Eriksbergsmotet
Den 10 juni-16 juli stängs en av- och påfart från och till Lundbyleden i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i stället till Bräckemotet. Trafikanter får räkna med köer och längre restider.

Eriksbergsmotet på Hisingen byggs om för att öka framkomligheten och säkerheten på Lundbyleden. Redan idag påverkas trafiken i området. Cronackersbron är stängd för bil- och busstrafik mot Lindholmen och trafiken leds om via Nordviksgatan. Kolhamnsgatan är stängd norrut och där leds trafiken om via Säterigatan.

Undvik rusningstrafik

Nu är det dags för nästa etapp. Den 10 juni–16 juli stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet.

– Man ska också komma ihåg att det samtidigt pågår arbeten i Lindholmsallén, vilket gör att det redan är köer och ansträngt i Lindholmsmotet längs Lundbyleden. Därför uppmanas trafiken att köra via Bräckemotet i stället, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Bilister rekommenderas också att undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Måste man ta bilen får man räkna med att resan tar längre tid än vanligt.

Öppnandet av Cronackersbron dröjer

Samtidigt har öppnandet av Cronackersbron skjutits fram. Bron skulle egentligen ha öppnat den 1 juni, men på grund av markförhållanden har arbetet förlängts till slutet av juni. Begränsningarna på Kolhamnsgatan gäller fram till den 10 juli.

Ombyggnaden av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Av- och påfarten till och från Lundbyleden västerut i Eriksbergsmotet stängs. Samtidigt är delar av Cronackersbron och Kolhamnsgatan fortsatt avstängda.Prenumerera så du inte missar något nytt!