2024-04-17 | 2 min läsning

Röhsska museet visar mångfalden i svenskt konsthantverk

Foto: Ellinor Augustini
2024-04-17 | 2 min läsning
Röhsska museet visar mångfalden i svenskt konsthantverk
Röhsskas konsthantverksdagar 2 – 5 maj bjuder på tre tillfälliga utställningar och ett fullspäckat program. Evenemanget visar upp bredden i dagens svenska konsthantverk.

– Konsthantverksdagarna är en viktig del av vår strävan att engagera och inspirera allmänheten inom design och konsthantverk. Vi är glada över att kunna erbjuda denna plattform för att visa upp och diskutera den fantastiska bredden och djupet inom svenskt konsthantverk, säger Nina Due, chef för Röhsska museet.

Vill inspirera till samtal

De tre olika utställningarna under konsthantverksdagarna bjuder på över 40 utställare. För övrigt är programmet fullt av aktiviteter som seminarier, publika samtal, bokpresentationer, guidade visningar och workshops. Syftet är att ge en unik inblick i samtida konsthantverk och uppmuntra till samtal kring aktuella frågor inom svenskt konsthantverk.

Foto: Erik Thulin

Konsthantverkscentrum ställer ut

Samtidigt som Konsthantverksdagarna arrangeras pågår även Konsthantverkscentrums craft days; ett samarbete som visas upp i en gemensam invigning på Röhsska museet.

Dessutom ställer medlemmar i Konsthantverkscentrum ut sina verk på Röhsska.

– Årets program speglar verkligen den stora kreativiteten inom svenskt konsthantverk. Flera samarbeten gör också programmet extra matigt och intressant och vi är väldigt glada för den gemensamma invigningen av konsthantverksdagarna och Konsthantverkscentrums craft days här hos oss, säger Anna Hydén, projektledare för Röhsskas konsthantverksdagar.

Prova-på-aktiviteter för alla åldrar

Under tre av dagarna erbjuds också kreativa workshops, där besökarna får chans att skapa konsthantverk.

Röhsskas konsthantverksdagar

Ett återkommande arrangemang med fokus på olika frågor inom konsthantverk både nationellt och internationellt.

Människor i alla åldrar välkomnas att uttrycka sin kreativitet, föra samtal, inspireras och lära.

Läs mer: 

Röhsska museet: Program konsthantverksdagarna

Craft DaysPrenumerera så du inte missar något nytt!