2024-01-23 | 2 min läsning

Samarbete i nya lokaler för unga i riskzon

Mycket ljusinsläpp och högt i tak i den nya lokalen i Gamlestaden. Foto: Carl Edholm
2024-01-23 | 2 min läsning
Samarbete i nya lokaler för unga i riskzon
I ett nytt steg mot att bekämpa ungdomskriminalitet flyttar nu socialförvaltningen Nordost ihop sina verksamheter med fokus på unga i riskzonen att hamna i kriminalitet.

Socialförvaltningen Nordost driver två verksamheter som ska stödja unga med psykisk ohälsa, liksom unga som riskerar att hamna i kriminalitet eller som vill bryta sig ur kriminalitet.  Det är UngÖst och UngAngered som riktar in sig på ungdomar mellan 13 och 25 år.

UngÖst har sedan en tid tillbaka behövt en ny lokal för att kunna expandera. Lösningen blev att flytta ihop i en ny lokal tillsammans med UngAngered.

Verksamheterna kan nu ta emot besökare på bottenvåningen och har ett gemensamt kontor på femte våningen i den nya större lokalen.

”Det skapar en öppen atmosfär”

Eli Abdo som är samordnare för den sociala insatsgruppen hos UngAngered är nöjd med flytten och menar att det underlättar arbetet och samarbetet.

Eli Abdo, samordnare för den sociala insatsgruppen hos UngAngered. Foto: Carl Edholm

– Vi behöver inte sitta instängda i rum. Vi kan verkligen brainstorma på olika platser för det finns så stora ytor. Det skapar en öppen atmosfär. Till exempel kanske vi sitter och diskuterar någonting och våra kollegor kan enkelt ansluta till diskussionen. Det blir helt enkelt lättare att ha spontana möten och mer kunskapsutbyte, säger han och fortsätter:

– Det geografiska läget skulle vi även säga är otroligt bra. Det blir enkelt för den målgrupp vi riktar oss till att ta sig hit.Prenumerera så du inte missar något nytt!