Söndag 16 juni startar ett stort spårarbete i Brunnsparken. Både kollektivtrafikresenärer, bilister, cyklister och fotgängare kommer att påverkas. Foto: Trafik Göteborg

2024-06-05 | 1 min läsning
Spårarbete påverkar trafiken i Brunnsparken
Räkna med längre restid genom Brunnsparken i sommar. Den 16 juni startar ett stort spårarbete som gör att bussar och spårvagnar får nya körvägar.

Spårarbetet kommer att göras i olika etapper och pågå fram till den 5 augusti. Den 16–21 juli görs ett uppehåll i arbetet på grund av Gothia Cup.

Spårarbetet innebär att både spårvagnar och bussar får ändrade körvägar och hållplatslägen. På vissa linjer dras hållplats Brunnsparken in helt.

Inga spårvagnar på Hisingsbron

Mellan den 24 juni och 21 juli är spårvagnstrafiken dessutom avstängd på Hisingsbron. Under perioden går ersättningsbussar mellan Nordstan och Hjalmar Brantingsplatsen.

Resenärer får räkna med längre restid och i vissa fall extra byten. Uppdaterad information om kollektivtrafiken finns i appen Västtrafik To Go.

Minskade möjligheter att köra bil

När Brunnsparken stängs av påverkas också möjligheten att köra bil på Norra Hamngatan och Södra/Östra Hamngatan. Parkeringshusen i NK och Nordstan går att nå under hela perioden.

Även de som går och cyklar får räkna med att ta nya vägar genom Brunnsparken. För att passera arbetsområdena kommer det att finnas tillfälliga passager där cykeln måste ledas.Prenumerera så du inte missar något nytt!