2024-02-06 | 4 min läsning

Sportlovet bjuder på massor av aktiviteter

Cirkus Gaston och Caligari – Tar höjd! på Frölunda torg.
2024-02-06 | 4 min läsning
Sportlovet bjuder på massor av aktiviteter
Sportlovet närmar sig och i vanlig ordning finns det flera roliga aktiviteter att ägna sig åt i Göteborg. Till exempel kan man gå på dans, åka skridskor eller skidor och testa på att rappa.

Alternativ för rörelse och sport finns det över stora delar av staden. Angereds IS erbjuder barn och unga mellan 7-18 år att prova på både skidåkning, skridskoåkning, friidrott och bowling. I Angered kan man också spela Futsal med Angered sportklubb. Är man istället sugen på att testa på basket så finns möjligheten i Sandeklevshallen.

Här hittar du aktiviteterna:

Göteborgs Stads kalendarium: Sportlovsaktiviteter

Musik och dans

På Kulturhuset Blå Stället i Angered kan man bland annat måla, göra animerad film, designa snygga saker på Alla Hjärtans Dag-workshop eller jobba som journalist på magasinet This is Angered. På andra sidan stan i Frölunda kan barn mellan 8-11 år också utmana sin kreativitet inom musik. I Frölundaskolans aula kan man testa på att spela cello och fiol. Ett annat sätt att ton på under sportlovet är att gå på rap-workshop med Fröken B i Kålltorp.

Testa att spela cello och fiol i Frölundaskolans aula.

Fullt av kultur

För kulturintresserade finns också alternativ i Masthugget. Kulturlagret arrangerar fyra dagar med teaterövningar och roliga lekar ledda av erfarna skådespelare. Är man mer intresserad av att luta sig tillbaka och äta popcorn kan man ta sig till Världslitteraturhusets filmklubb. Där kommer man att visa två utvalda filmer. Vill man istället kombinera filmtittande med friskluft går det att se utomhusbio i Positivparken – det blir en familjefilm som kommer att spelas på duken.

Kliv in i en virtuell värld

Techintresserade har också flera saker att välja på. Till stadsbiblioteket på Götaplatsen kan man ta sig för att skapa dataspelskaraktärer med författaren som skrivit gamingserien Treasure. Det finns också möjligheten för 9-12 åringar att ta sig till Tynnered för att testa på hur det är att använda ett VR-set.

Prova på VR i Tynnered.

Pyssel, keramik och broderi

För dem som är intresserade av skapande och pyssel finns det också flera alternativ till spännande aktiviteter. Är man mellan 6-9 år kan man med kulturskolan i Bergsjön skapa med lera tillsammans med en förälder eller annan vuxen. Till exempel erbjuder man att göra små blomkrukor.

Tycker man istället om att sysselsätta sig med nål och tråd kan man ta sig till Torslanda bibliotek för att brodera. Hit är alla välkomna,  unga som gamla, nybörjare som proffs. Biblioteket erbjuder handledning för den som behöver.

För dem som är intresserade av att måla öppnar Nigerian family kulturförening upp för målarverkstad. Under dagen kan man som deltagare också spela spel, videospel och pingis. Är man bara intresserad av att spela spel kan man ta sig till Frölunda Torg för att prova på hockeyspel och Backgammon.

Hockeyspel och backgammon på Frölunda kulturhus.

Aktiviteter för HBTQI+

För unga som identifierar sig som HBTQI+ kan man vända sig till Norma.gbg. Under sportlovet anordnar verksamheten våfflor, pyssel och skridskoåkning.

Norma.gbg ordnar pyssel och skridskoåkning och bjuder på våfflor.

Clownföreställning

Göteborgs Stad bjuder också på föreställningar. Till exempel kan man gå och se en interaktiv clowninspirerad cirkusföreställning med Cirkus Gaston och Caligari. Showen är för alla åldrar.

Fröken B håller workshop i rap i Kålltorp. Foto: Nadim Elazzeh

Här hittar du aktiviteterna:

Göteborgs Stads kalendarium: SportlovsaktiviteterPrenumerera så du inte missar något nytt!